Politici de Sanatate

Investițiile în tehnologii medicale reduc costurile din sănătate

03 decembrie
14:07 2015
Investițiile în tehnologii medicale reduc costurile din sănătate

Sistemele de sănătate trebuie să plătească pentru dezvoltarea tehnologiilor medicale, dar ar trebui să o facă în mod inteligent, astfel încât terapiile, utilizate în mod corect în tratamentul pacienților potriviţi, să contribuie la reducerea costurilor, susțin directorii executivi MedTech într-un interviu publicat de Euractiv.com.

Autoritățile sanitare trebuie să înțeleagă importanța realizării de investiții în tehnologiile medicale și să conștientizeze că este vorba despre o investiție pe termen lung, consideră Serge Bernasconi, CEO MedTech Europa, EDMA și Eucomed: “Este nevoie de o schimbare a mentalității: tehnologiile medicale trebuie să fie folosite pentru a înlocui terapiile mai puțin eficiente, eliminându-le din sistem. Noile tehnologii medicale nu trebuie să fie adăugate la structurile existente și depășite”.

În opinia președintelui MedTech Europa și Eucomed, Rob ten Hoedt, bugetele alocate asistenței medicale cresc de la an la an, peste tot în lume. Problema este că această creștere nu este una durabilă, iar pentru a fi performante, sistemele sanitare trebuie să dea dovadă de eficiență în modul în care livrează serviciile medicale. Iar industria de tehnologie medicală are o mare responsabilitate în acest demers.

“Problema în domeniul asistenței medicale este că valoarea și costul sunt deconectate. Acesta este motivul pentru care discuțiile privind rezultatele și asistența medicală bazată pe valoare reprezintă schimbări importante. Ştim că majoritatea terapiilor noastre, utilizate corect, pot ajuta la reducerea costurilor pentru sistemul de asistență medicală. În cazul în care nu o fac, ele nu ar trebui să fie utilizate și prescrise. Este responsabilitatea noastră ca industrie să demonstrăm acest lucru, împreună cu sistemele de asistență medicală”, a explicat Rob ten Hoedt, care este și vicepreședinte și președinte executiv EMEA la Medtronic, adăugând că industria dispozitivelor medicale reprezintă o parte a soluției de eficientizare a asistenței medicale.

Cheltuielile totale pentru diagnosticarea diferitelor boli se mențin în continuare scăzute (2-3%), iar acest fapt arată că industria de tehnologii medicale a reușit să ofere în permanență noi teste și tehnologii fără costuri suplimentare, declară dr. Jürgen Schulze, vicepresedinte MedTech Europa, președinte EDMA și CEO și președinte SYSMEX Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

MedTech Europa este o alianță de asociații europene din industria tehnologiei medicale, fondată în octombrie 2012. Are în prezent doi membri: EDMA, care reprezintă industria europeană de diagnostic in vitro și Eucomed, care reprezintă industria europeană a dispozitivelor medicale.

Sursa: www.euractiv.com

Mirabela Viașu

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: