Politici de Sanatate

Întâlnire extraordinară a miniștrilor sănătății la Bruxelles

13 februarie
15:05 2020
Întâlnire extraordinară a miniștrilor sănătății la Bruxelles
Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății a condus delegația României la sesiunea extraordinară a Consiliului Uniunii Europene pentru Sănătate organizată la Bruxelles, acolo unde a avut loc un schimb de opinii la cel mai înalt nivel privind amenințarea legată de noul coronavirus. România a demarat toate acțiunile necesare și măsurile pentru pregătirea în caz de epidemie cu noul coronavirus, și a activat sistemul național pentru situații de urgență. România lucrează în strânsă cooperare cu statele membre și instituțiile UE, ECDC, ANSA, dar și cu OMS, în vederea asigurării protecției sănătății publice pentru cetățenii europeni.
„Apreciem necesară elaborarea, în cadrul serviciilor Comisiei Europene, a unei strategii în vederea abordării unitare de către statele membre a unui posibil risc de pandemie în planul UE și considerăm necesară elaborarea unui set de instrucțiuni clare din partea Comitetului pentru Securitate Sanitară (HSC) cu privire la măsurile care trebuie aplicate, în mod unitar, de către toate statele membre. Susținem recomandarea Consiliului privind necesitatea consolidării procesului privind schimbul de informații între statele membre și Comisie”, a spus Nelu Tătaru, în cadrul Reuniunii.

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a făcut apel la o dezbatere în cadrul UE privind introducerea unor eventuale restricții de intrare în țările membre și despre controale mai stricte la frontiere, mai ales în statele din spațiul Schengen, unde controalele la frontiere au fost eliminate. În Uniunea Europeană, 33 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost până acum confirmate în 7 state membre: Germania (14), Franța (11), Italia (3), Spania (2), Finlanda (1), Suedia (1) și Belgia (1).

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: