Politici de Sanatate

Innovate4Health: cum rezolvă inovația provocările globale din domeniul sănătății

26 aprilie
12:18 2018
Innovate4Health: cum rezolvă inovația provocările globale din domeniul sănătății

Multe dintre cele mai mari provocări ale lumii sunt legate de sănătate. Partea bună este că, mai mult ca niciodată, oamenii se confruntă cu aceste provocări având la îndemână soluții inovatoare. În timp ce încă ne confruntăm cu mari dificultăți, oamenii din întreaga lume trăiesc mai bine decât oricând datorită inovației. Noile medicamente previn sau atenuează boala. Dispozitivele noi diagnostichează probleme, ajută la refacerea organismului și depășesc multe dintre provocările actuale. Totodată, sunt și invenții care mențin eficiența vaccinurilor și a medicamentelor sau care asigură autenticitatea acestora. Noile modele de afaceri contribuie la dezvoltarea inovației și se asigură că ajunge la cei care au nevoie de ea.

La o privire sumară, devine clar că inovația și drepturile de proprietate care o asigură sunt cheia pentru rezolvarea problemelor globale de sănătate. Când oamenii sunt în nevoie, crește destul de ușor nerăbdarea și interesul față de drepturile inovaților, însă inovatorii deseori sunt tratați ca un obstacol. O politică publică mai bună ar rezulta dintr-o mai bună înțelegere a modului în care inovarea poate face față provocărilor globale în materie de sănătate. Fundația pentru Tehnologia Informației și Inovare (ITIF) și Centrul pentru Protecția Proprietății Intelectuale (CPIP), organizații non-profit și non-partizane, s-au alăturat poveștii despre modul în care inovarea face lumea mai sănătoasă.

Inițiativa Innovate4Health culminează cu un raport în care sunt prezentate 25 de studii de caz originale care prezintă modul în care inovatorii, mulți dintre ei aflați în țările în curs de dezvoltare, se ocupă de dezvoltarea tehnologiei în domeniul științelor vieții / sănătății în țările lor și în întreaga lume în curs de dezvoltare. Cele 25 de studii de caz sunt organizate în următoarele șase teme:

– adaptarea intervențiilor de asistență medicală pentru medii care prezintă provocări mari în ceea ce privește resursele și infrastructura;

– furnizarea de teste accesibile pentru diagnosticarea bolilor;

– îmbunătățirea diagnosticului și îngrijirii HIV;

– intervenții accesibile pentru satisfacerea nevoilor de bază în medii dificile;

– obținerea asistenței medicale pentru zonele în care accesul populației la servicii de sănătate este precar;

– promovarea inovării în domeniul sănătății în economiile emergente.

În mod colectiv, studiile de caz spun o poveste convingătoare și inspirațională cu privire la modul în care antreprenorii creează inovații care ajută la rezolvarea unora dintre cele mai dificile probleme de sănătate din lume.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

Abonează-te la newsletter

:
: