Politici de Sanatate

Imuno- Onco- Dermatologie: 300 de medici au discutat despre bolile imune ale copiilor și adulților

23 septembrie
12:06 2019
Imuno- Onco- Dermatologie: 300 de medici au discutat despre bolile imune ale copiilor și adulților

Psoriazisul și mastocitoza la copii, bolile rare ale adulților, melanomul cutanat, terapii biologice în dermatita atopică și astmul copiilor, bolile reumatismale, afecțiunile canceroase, noutăți în transplant și în vaccinuri, informații puțin cunoscute despre infecția cu HPV, certitudinile și provocările medicinii regenerative – sunt doar câteva dintre temele discutate în cadrul Conferinței de Imuno-Onco-Dermatologie, care a avut loc în perioada 18- 21 septembrie la București.

Peste 300 de medici români, 70 de speakeri români și străini (din Grecia, Statele Unite ale Americii, Germania și Italia) și studenți la Medicină au participat, timp de 4 zile, la cea de-a 3-a Conferință a Asociației Române de Imuno- Dermatologie și a 48-a Conferință a Societății de Imunologie din România.

”Evenimentul reprezintă o premieră în peisajul medical. Este prima dată când o asociație profesională de imuno- dermatologie, adică de clinică medicală, se asociază cu una de cercetare fundamentală, de imunologie, pentru a aduce cele mai noi informații referitoare la această patologie, la ora actuală. Prima a fost dedicată imunologiei clinice, joi – imuno-dermatologiei, iar vineri a fost organizată, pentru prima dată în România, o conferință a patru asociații. I-am avut alături pe colegii de la Asociația Română de Pediatrie Municipiul București și de la Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică. Cea de-a treia zi a fost, astfel, dedicată imuno- dermato- pediatriei, adică patologiei cutanate imune a copilului și bolilor asociate”, a declarat conf dr. Daniel Boda, președintele Asociației Române de Imuno- Dermatologie.

Evenimentul a fost creditat EMC cu 23 credite pentru membrii CMR și 18 credite pentru membrii OBBCSSR. Management logistic & Comunicare: Quinn Media și revista Politici de Sănătate. (V.G)

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: