Politici de Sanatate

HEARTEN va avertiza pacienții cu risc de insuficiență cardiacă!

16 aprilie
11:12 2015
HEARTEN va avertiza pacienții cu risc de insuficiență cardiacă!

Un nou proiect finanțat de Uniunea Europeană va monitoriza respirația, saliva și alte simptome ale insuficienței cardiace (IC) și va trimite alerte pe smartphone-urile pacienților cu boli cardiovasculare de fiecare dată când se află într-o situație critică. Proiectul HEARTEN va dezvolta biosenzori care detectează și cuantifică noi biomarkeri ai insuficienței cardiace, pentru a monitoriza starea de sănătate a pacienților și pentru a verifica dacă aceștia urmează medicația recomandată de medici.

Biosenzorul care monitorizează respirația va fi integrat în telefoanele mobile ale pacienților, în timp ce biosenzorul pentru salivă va fi integrat în ceașca de ceai. Senzori suplimentari pentru monitorizarea tensiunii arteriale, impulsurilor electrice ale inimii și a activității fizice fac de asemenea parte din kitul pacientului. Se vor adăuga și informațiile nutriționale și cele legate de greutatea pacientului, monitorizare cu ajutorul telefoanelor mobile, precum și date despre profilul pacientului adăugate direct de profesioniștii din domeniul sanitar. Toți acești parametri vor fi transmiși online pentru a fi analizați și interpretați, astfel încât să poată fi furnizate alerte și recomandări pacienților.

Mai multe informații găsiți pe site-ul ec.europa.eu/digital-agenda/en/news/hearten-will-warn-patients-when-they-risk-heart-failure

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: