Politici de Sanatate

HAS și ANMCS – Acord de colaborare pentru siguranța pacientului

03 iunie
08:47 2021
HAS și ANMCS – Acord de colaborare pentru siguranța pacientului

Haute Autorité de Santé (HAS) și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) au încheiat un Acord de colaborare și cooperare. Îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului sunt principalele domenii de colaborare între cele două instituții din Franța și România.

”Sunt încântată că, în ciuda circumstanțelor complicate actuale pentru noi toți, să putem semna acest acord astăzi și să continuăm astfel o muncă începută în urmă cu câțiva ani între instituțiile noastre. Nu am niciun dubiu că această colaborare va fi benefică pentru cele două instituții”, a declarat prof. Dominique Le Guludec, președintele HAS.

”Îmi doresc să avem o colaborare de succes cu schimburi de experiență benefice de ambele părți”, a declarat dr. Vlad-Teodor Berbecar, președintele ANMCS.

Dat fiind contextul epidemiologic, Acordul de colaborare și cooperare între cele două instituții a fost încheiat prin videoconferință. Haute Autorité de Santé este autoritate publică din Franța, cu rol științific, care are, printre domeniile de activitate, evaluarea și acreditarea unităților sanitare, indicatorii de calitate și siguranța îngrijirilor. Acest acord va îmbunătăți bilateral standardele de evaluare a unităților sanitare.

 

BG

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: