Politici de Sanatate

Fond comun de investiții pentru tratarea demenței, în valoare de 100 milioane dolari

18 martie
14:37 2015
Fond comun de investiții pentru tratarea demenței, în valoare de 100 milioane dolari

Guvernul Marii Britanii, împreună cu Alzheimer Research UK și unele dintre cele mai mari companii farmaceutice și-au anunțat angajamentul de a investi 100 de milioane de dolari în cercetarea din domeniul demenței, și anume în Dementia Discovery Fund. Anunțul a fost făcut de secretarul de sănătate Jeremy Hunt în cadrul primei conferințe ministeriale a Organizației Mondiale a Sănătății privind lupta globală împotriva demenței.

Suma include și cele 15 milioane de lire sterline pe care guvernul britanic a anunțat că le va aloca cercetării din domeniul demenței, în toamna anului 2014.

Dementia Discovery Fund este o metodă inovatoare al cărui scop este finanțarea cercetării în domeniul demenței, o boală care afectează aproximativ 47 de milioane de persoane la nivel mondial. Fondul a fost realizat cu ajutorul companiei J.P. Morgan și urmărește dezvoltarea de noi medicamente pentru tratarea demenței.

„Noul fond este o colaborare unică, reunind expertiza guvernului, a sectorului financiar, a industriei și a organizațiilor non-guvernamentale. El reprezintă un consens global al faptului că cercetarea necesită mai multă atenție și noi surse de finanțare pentru a transforma cele mai bune idei în tratamente eficiente”, a declarat Jeremy Hunt.

La rândul său, prim-ministrul David Cameron a menționat că această boală devastatoare poate fi învinsă numai printr-un efort financiar global îndrăzneț și hotărât în cercetarea medicală: “Acest fond este un pas important înainte în concretizarea acestui efort. Datorită stabilității din ce în ce mai mare a economiei noastre, Marea Britanie este în măsură să deschidă drumul, investind în cercetarea și dezvoltarea de noi medicamente pentru a combate demența”.

Companii farmaceutice majore ca Biogen, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Lilly și Pfizer, s-au angajat să investească în proiect, alături de Alzheimer Research UK si guvernul britanic. Acest angajament reprezintă primul pas important în direcția lansării Fondului. Companiile implicate vor lucra împreună în următoarele luni pentru a dezvolta în continuare proiectul.

Sursa: www.gov.uk

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: