Politici de Sanatate

EON Reality. Mâine începe azi!

25 noiembrie
12:04 2021
EON Reality.  Mâine începe azi!

Dan Lejerskar, fondator și CEO al EON Reality, a prezentat cele mai noi tehnologii de realitate augmentată – AR / realitate virtuală – VR în cadrul unui eveniment organizat de revista „Politici de Sănătate” cu participarea Serviciului Comercial al Ambasadei SUA la București. Întâlnirea, care a avut loc online pe 4 octombrie, a  oferit participanților (din mediul academic și universitar, medici, cercetători) oportunitatea de a descoperi revoluția Knowledge Metaverse, prin care EON Reality elimină constrângerile fizice și logistice care însoțesc învățarea, formarea și performanța profesională la cel mai înalt nivel. Prin intermediul Knowledge Metaverse, utilizatorii din întreaga lume au posibilitatea de a accesa, studia și interacționa cu informații și activități create de cunoașterea colectivă a umanității. Dan Lejerskar a prezentat, de asemenea, programul EON Knowledge Metaverse (EKM).

EON Knowledge Metaverse (EKM)

Programul EON Knowledge Metaverse (EKM) oferă granturi pentru redresare post-pandemică și rezilientă în educație, întreprinderi și comunități. Împreună cu 42 de milioane de utilizatori EON și parteneri din 73 de țări, EON construiește EON Knowledge Metaverse – un proiect global care își propune să construiască o lume interconectată nouă și îmbunătățită în care utilizatorii învață, se formează și performează. Prin aducerea la viață a metaversului cunoașterii, EON Reality combină lumea fizică, virtuală și realitatea augmentată pentru a remodela modul în care oamenii de pretutindeni își trăiesc realitățile. Obiectele și spațiile fizice sunt injectate cu adnotări informaționale, activități și alte puncte de cunoaștere îmbunătățite, în timp ce utilizatorii de realitate virtuală se pot teleporta digital în medii reale din întreaga lume. În acest proiect global sunt implicați milioane de creatori din instituții academice, guverne și întreprinderi.  Programul de granturi EON Knowledge Metaverse (EKM) este conceput pentru a oferi sprijin pentru următoarele:

  • Programul de granturi și investiții pentru recuperare post-pandemică
  • Implementarea platformei Education XR la scară largă
  • Consolidarea proprietății intelectuale și a activelor digitale prin crearea de conținut localizat
  • Crearea de locuri de muncă cu sprijin pentru dezvoltarea forței de muncă
  • Siguranță, securitate și sănătate
  • Consolidarea comunității și a coeziunii sociale.

Platforma EON-XR: Creează, învață și instruiește!

Concepută pentru a aduce soluții de realitate augmentată (AR) și virtuală (VR), EON-XR elimină obstacolele care apar adesea în calea încorporării AR și VR într-un mediu academic sau industrial. Prin intermediul EON-XR, educatorii, formatorii, angajatorii și alți utilizatori pot crea lecții interactive și imersive de AR și VR fără a avea nevoie de codare sau de cunoștințe tehnologice avansate. Lecțiile pot fi apoi distribuite publicului lor de studenți, cursanți, angajați sau publicului larg pentru a fi descărcate pe dispozitive obișnuite (smartphone, laptopuri, tablete). EON-XR pregătește milioane de studenți, angajați și cetățeni pentru prezent și viitor, înlocuind și ajutând în același timp metodele tradiționale de instruire și predare în zeci de țări din întreaga lume.

EON Reality în România

EON Reality este prezentă în România, prin intermediul UBB-EON-XR Center, fondat împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. UBB-EOB-XR Center este o unitate academică dedicată utilizării realității virtuale și augmentate în activitatea de predare/învățare anual pentru mii de studenți și sute de cadre didactice și dezvoltării de produse inovative către societate – mediul socio-economic. De asemenea, municipiul Târgu Mureș a câștigat un grant în valoare de peste 25 de milioane de dolari din partea EON Reality Inc. pentru a implementa un sistem bazat pe tehnologii imersive. Scopul proiectului este îmbunătățirea educației preuniversitare și universitare în municipiul Târgu Mureș folosind realitatea virtuală și realitatea augmentată ce utilizează tehnologia EON-XR. Prin modelul „Classroom 3.0”, cadrele didactice și elevii/studenții primesc instrumentele necesare pentru a crea module de învățare rapidă. Mai mult, recent, EON Reality anunță un nou parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș pentru a utiliza EON-XR în Transilvania. Târgu Mureș este cel mai recent partener pe care EON Reality îl adaugă la metaversul cunoașterii, după saltul incredibil de utilizare pe care pandemia de COVID-19 l-a adus ofertei emblematice a companiei XR. Cu o rețea globală mai mare și mai multe resurse pentru parteneri decât oricând, municipalități precum Târgu Mureș pot oferi o experiență XR de clasă cu adevărat mondială pentru elevii, lucrătorii și alți cetățeni care caută să se perfecționeze.

Despre EON Reality și Dan Lejerskar

EON Reality este liderul mondial în domeniul transferului de cunoștințe și competențe bazat pe realitatea augmentată și virtuală pentru industrie și educație. Cei 21 de ani de succes ai EON Reality sunt legați de convingerea sa că cunoștințele sunt un drept al omului și ar trebui să fie disponibile la prețuri accesibile pentru fiecare om de pe planetă. Pentru a duce la îndeplinire acest lucru, EON Reality a dezvoltat standardul de facto pentru software-ul de transfer de cunoștințe și competențe bazat pe realitatea augmentată și realitatea virtuală, care suportă dispozitive de la telefoane mobile la cupole imersive de mari dimensiuni. Rețeaua globală de dezvoltare a EON Reality – cu peste 20 de locații în întreaga lume – a creat cea mai importantă bibliotecă AR/VR din lume pentru educație și industrie, cu peste 8.000 de aplicații și peste 40 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Dan Lejerskar, fondator și CEO al EON Reality, și-a început cariera la Volvo Aerospace ca project manager pentru programul rachetei Arianne 5 (pentru motorul principal al rachetei), unde a fost responsabil de coordonarea și dezvoltarea între Volvo, MBB, Fiat și SEP. În 1999, a cofondat EON Reality și a condus RealityBUY.com, o companie care a dezvoltat sistemul 3D interactiv, concentrându-se pe dezvoltare, conținut și aplicații.

Persoana de contact: Ing. Florin Balint, Email: florin.balint@eonreality.com, Tel Mobil: 0724270161

 

de Bogdan Guță

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: