Politici de Sanatate

Emer Cooke este noul director executiv al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA)

26 iunie
12:27 2020
Emer Cooke este noul director executiv al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA)

Consiliul de administrație al EMA a nominalizat-o pe Emer Cooke drept noul director executiv al agenției. În cadrul unei sesiuni virtuale extraordinare din 25 iunie, Consiliul a ales-o pe Emer Cooke dintr-o listă de candidați propusă de Comisia Europeană. Ea va fi invitată să prezinte o declarație Comisiei Parlamentului European pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranța Alimentelor (ENVI) la 13 iulie 2020. Numirea noului director executiv se va face numai după această reuniune.

Emer Cooke, cetățean irlandez, este în prezent directorul departamentului de reglementare și precalificare din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Geneva, poziție pe care a deținut-o din noiembrie 2016. În această poziție, ea conduce activitatea globală a OMS pentru reglementarea tehnologiilor medicale, inclusiv precalificarea, consolidarea sistemelor de reglementare și activitățile de siguranță.  Funcția ei acoperă, de asemenea, asigurarea calității, siguranței, eficacității și performanței tehnologiilor de sănătate în strânsă legătură cu statele membre și partenerii internaționali.

Emer Cooke are o experiență de 30 de ani în afacerile de reglementare internaționale, dintre care 18 ani în funcții de conducere. A lucrat la unitatea farmaceutică a Comisiei Europene din 1998 până în 2002 și la EMA între 2002 și 2016, unde a ocupat mai multe poziții, inclusiv șef inspecții și șef afaceri internaționale. Are o diplomă în farmacie de la Trinity College, Dublin, în Irlanda, și două mastere, în știință și în administrarea afacerilor, tot la Trinity College.

 

Bogdan Guță

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: