Politici de Sanatate

EMA vrea îmbunătățirea accesului la vaccinuri veterinare în Uniunea Europeană

26 august
10:45 2016
EMA vrea îmbunătățirea accesului la vaccinuri veterinare în Uniunea Europeană

Agenția Europeană a Medicamentului, împreună cu toți partenerii săi din rețeaua europeană a instituțiior de reglementare a medicamentelor implementează un plan comun pentru a ajuta la creșterea disponibilității vaccinurilor veterinare în Uniunea Europeană. Acest plan conține 13 inițiative concrete pentru a facilita accesul în timp util piața UE pentru vaccinurile veterinare noi sau îmbunătățite.

Vaccinurile veterinare protejează animalele împotriva bolilor infecțioase și pot proteja, de asemenea, sănătatea umană, prin asigurarea aprovizionării pe piață cu alimente sigure și prin prevenirea transmiterii bolilor infecțioase de la animale la oameni. De exemplu, vaccinarea puilor împotriva infecțiilor cu Salmonella oprește contaminarea lanțului alimentar. Vaccinurile pot contribui, de asemenea, la lupta împotriva rezistenței antimicrobiene prin reducerea necesității utilizării antibioticelor la animale. Disponibilitatea unei game largi de vaccinuri veterinare este esențială pentru prevenirea și controlul bolilor epizootice grave, cum ar fi febra aftoasă și boala limbii albastre.

Cu toate acestea, există lacune în disponibilitatea vaccinurilor împotriva anumitor boli. Mai mult, timpul necesar pentru cererea de date și pentru lansarea pe piață a crescut în UE, în ultimii 15 ani.

În conformitate cu strategia agențiilor europene pentru medicamente 2020, planul de acțiune își propune să reunească activitățile de reglementare ale rețelei europene, pentru a permite o cooperare eficientă și eficace între toți actorii implicați, inclusiv titularii autorizațiilor de introducere pe piață, autoritățile de reglementare și alte părți interesate, în identificarea și apoi punerea în aplicare a unei serii de măsuri care vizează în mod special promovarea disponibilității vaccinurilor în UE.

Acest plan pune în aplicare recomandările rezultate în urma unui workshop organizat pe 25 martie 2015, la care au participat experți din partea autorităților competente naționale, din industria farmaceutică veterinară și de la EMA. Participanții la atelier au evaluat cerințele pentru autorizarea vaccinurilor veterinare în cadrul UE și au examinat motivele pentru lipsa actuală a anumitor vaccinuri veterinare în UE.

Informații cu privire la acest plan de acțiune și, mai general, cu privire la alte inițiative pe această linie, sunt acum disponibile pe web. http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/regulation/general/general_content_001651.jsp&mid=WC0b01ac0580a9e34e

Pagina va fi actualizată regulat și urmărește să ajute pe toți cei care dezvoltă vaccinuri sau sunt interesați de această problemă să fie tot timpul la curent cu cele mai relevante informații cu privire la acest subiect. Scopul este, de asemenea, să deschidă un dialog cu părțile interesate, care sunt invitate să trimită propuneri la adresa avv@ema.europa.eu.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: