Politici de Sanatate

EMA, pregătită să facă față noilor provocări

10 decembrie
13:52 2015
EMA, pregătită să facă față noilor provocări

Stimularea dezvoltării de medicamente inovatoare, transparența și implicarea pacientului în toate activitățile legate de producția medicamentelor se numără printre prioritățile noului director executiv al Agenției Europene a Medicamentului (EMA). Profesorul Guido Rasi a fost nominalizat la începutul lunii octombrie pentru această funcție, pe care a mai ocupat-o timp de trei ani, în perioada noiembrie 2011 – noiembrie 2014.

Printre schimbările actuale în dezvoltarea de medicamente, profesorul Rasi a menționat progresele realizate în înțelegerea corpului uman și a științei, care stau la baza creşterii globale a procesului de fabricare şi dezvoltare a medicamentelor, precum și presiunea exercitată în prezent asupra sistemelor de sănătate. „Sunt încrezător că EMA, în strânsă colaborare cu autoritățile naționale competente din statele membre, este gata pentru a aborda cu succes aceste noi provocări”, a declarat Guido Rasi în cadrul unei conferințe de presă în care și-a prezentat strategia și viziunea sa pentru mandatul său de cinci ani la conducerea EMA.

Reamintim că prof. Guido Rasi preluat funcția de director executiv al EMA, la 16 noiembrie 2015.

Obiectivele și măsurile pe care Guido Rasi își va axa strategia până în 2020 sunt prezentate într-un amplu material publicat în ediția print a revistei Politici de Sănătate.

Sursa: www.ema.europa.eu

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: