Politici de Sanatate

EMA își dorește o colaborare mai strânsă cu mediul academic

14 iulie
11:42 2016
EMA își dorește o colaborare mai strânsă cu mediul academic

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a discutat cu mediul academic, ca să pregătească un cadru legal pentru o colaborare mai strânsă cu acesta. EMA a organizat un workshop la care au participat reprezentanți din mediul academic, în scopul de a explora noi modalități de a implica mai mult în activitatea ei cadrele universitare și cercetătorii.

Colaborarea dintre EMA și mediul academic este de lungă durată. Mulți reprezentanți din sectorul academic contribuie cu expertiza și cunoștințele lor în calitate de experți în evaluarea medicamentelor, asigurându-se că evoluțiile în domeniul reglementării și evaluării medicamentelor țin pasul cu viteza de dezvoltare științifică.

„EMA vrea să ajungă la un nou nivel de colaborare cu mediul academic. Știința progresează rapid și vom vedea un nivel de complexitate fără precedent în dezvoltarea și evaluarea noilor medicamente. Mediul academic joacă un rol important în sprijinirea rețelei de reglementare a UE astfel încât să fie la curent cu oportunitățile și provocările aduse de știință și să aibă acces la expertiza necesară pentru a evalua aceste medicamente inovatoare”, a explicat directorul executiv al EMA, Guido Rasi, la workshop.

La această reuniune au participat mai mult de patruzeci de reprezentanți ai organizațiilor academice. EMA le-a prezentat pilonii unui viitor cadru de colaborare cu mediul academic. Obiectivele acestuia includ consolidarea înțelegerii academice a cadrului de reglementare a medicamentelor din UE și creșterea nivelului de înțelegere la nivelul organismelor de reglementare a nevoilor și așteptărilor mediului academic.

Rezultatul discuției va contribui la dezvoltarea cadrului de reglementare care va fi prezentat Consiliului de administrație al EMA în vederea adoptării acestuia în cadrul reuniunii sale din decembrie în 2016.

http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/news_and_events/news/2016/06/news_detail_002563.jsp&mid=WC0b01ac058004d5c1

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: