Politici de Sanatate

După 6 ani în România, Revista Politici de Sănătate lansează ediția din Republica Moldova. Platformă de dezbatere pentru stakeholderii din sănătate

24 mai
19:32 2019
După 6 ani în România, Revista Politici de Sănătate lansează  ediția din Republica Moldova. Platformă de dezbatere pentru stakeholderii din sănătate

Revista Politici de Sănătate a lansat,  pe 5 aprilie, ediția  din Republica Moldova, în prezența decidenților din sănătatea moldovenească  și românească. Într-un cadru select – Muzeul Național de Artă al Moldovei – participanții la evenimentul de lansare și-au exprimat aprecierea pentru acest produs editorial de excelență, primul de acest gen de pe piața din Republica Moldova.

Excelența Sa Daniel Ioniță,  ambasador al României în Republica Moldova

„Mă bucur că acest eveniment de lansare are loc în primul semestru al anului, în perioada în care România deține președinția Consiliului Uniunii Europene. Nu de puține ori, am fost întrebat de ce nu aducem produse editoriale din România în Republica Moldova. Iată că acum se întâmplă acest lucru, iar revista Politici de Sănătate abordează și o temă de un real interes nu numai pentru specialiștii din domeniu, ci și pentru oamenii simpli care, cel puțin o dată în viață, au nevoie de servicii de sănătate. Sunt convins că această publicație acoperă o nevoie stringentă de informare și va contribui, prin temele abordate, la susținerea unui domeniu de excelență–acela al sănătății”.

Silvia Radu, ministrul Sănătății,  muncii și protecției sociale din Republica Moldova

„Mă bucur că sunt prezentă în prima ediție a revistei cu un interviu privind reformele în domeniul sănătății, mai ales cea referitoare la digitalizarea sistemului, care va permite utilizarea banului public cât mai rapid și un serviciu de calitate acordat pacientului. Cred că astfel de inițiative de calitate, care scot în evidență realizările din domeniul medical, atinse atât la nivel mondial, cât și în Republica Moldova, sunt foarte importante, așa cum comunicarea este foarte importantă nu numai în domeniul medical, ci în toate domeniile. Este prima revistă calitativă specializată care a apărut în Republica Moldova în domeniul sănătății și sunt convinsă că va avea succes, deoarece va fi o platformă prin intermediul căreia specialiștii vor putea comunica, iar pacientul va deveni mai conștient de lucrurile care se întâmplă în Sănătate, dar și de ce poate fi făcut mai bine în acest domeniu și, de ce nu, să sugereze anumite modificări în beneficiul celor care suferă”.

Tamara Andrușca, director general Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM)

„Sper ca această revistă să ofere posibilitatea oamenilor din sistemul medical să construiască platforme de comunicare cu ajutorul cărorase pot consulta, se pot ghida pe acele proiecte transfrontaliere care pot fi atrase, în domeniul medical, din spațiul european în Republica Moldova. Ne dorim să avem o continuitate, o sustenabilitate financiară a tuturor sistemelor, și sunt de părere că toți specialiștii de pe ambele părți ale Prutului pot să prezinte acele proiecte inovative care sunt benefice cetățenilor. Iar noi, cei care răspundem de achiziția serviciilor medicale, ne dorim să oferim acces la întregul spectru de servicii pentru populație”.

Răzvan Vulcănescu, vicepreședinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) România

„Cu siguranță, nu întâmplător ne aflăm astăzi aici, la doi ani de când s-a semnat Convenția de la Chișinău. De asemenea, suntem în perioada în care, acum 7 ani de zile, s-a semnat, la Iași, Acordul de colaborare pentru securitate socială în baza căruia pacienții din Republica Moldova pot beneficia de tratamente medicale de urgență și de sistemul de pensii din România. Iar acum putem trece la următorul pas, prin care putem să vă ajutăm în amplul proces al digitalizării. Datele medicale trebuie să argumenteze decizia pe care o luăm atât din punct de vedere administrativ, cât și din punct de vedere medical. Sunt foarte multe lucruri pe care le putem face împreună, dar cel mai important este să comunicăm mai bine. Iar, începând culuna martie 2019, această comunicare se face și prin intermediul ediției din Republica Moldova a revistei Politici de Sănătate, realizată prin eforturile Mariei Vasilescu și Ingăi Pasecinic. Urez succes tuturor și vă asigur de toată susținerea noastră în atingerea unor obiective comune”.

Mihaela Moșneguțu, director medical Antibiotice Iași

„Compania Antibiotice Iași împlinește 64 de ani, anul acesta. Suntem bucuroși ca, prin intermediul și cu ajutorul revistei Politici de Sănătate, să susținem acțiunile de reformă pe care Ministerul Sănătății din Republica Moldova și le propune, prin medicamente adresate programelor de sănătate, în primul rând pentru boli infecțioase, prin medicamente destinate programelor de boli cardiovasculare, programelor pentru sănătatea femeii și, nu în ultimul rând, programelor de dermatologie. De asemenea, susținem pacienții prin numeroase programe educaționale ale companiei. De exemplu, în domeniul antibioticoterapiei nu doar fabricăm medicamente, ci ne și facem un obicei din a susține promovarea judicioasă a antibioticelor, doar atunci când este nevoie, de a prezenta calitatea acestora printr-un program pe care l-am numit «Antibioticele Mileniului 3». Vom fi alături de politicile de sănătate ale Republicii Moldova și sperăm ca specialiștii și sistemul dumneavoastră de sănătate să ne cunoască prin valoarea terapeutică a medicamentelor pe care le producem”.

Prof. dr. Mihai Ciocanu,  director Institutul de Medicină Urgență

„Aici avem un exemplu care arată că experiența și entuziasmul conduc spre lucruri mărețe–apariția unui produs editorial de excelență. Ați scris în preambulul revistei că va fi despre sănătate. În viziunea mea, această revistă vine să construiască punți între mai multe sectoare. Am răsfoit mai multe ediții ale revistei Politici de Sănătate din București, dar și prima ediție din Chișinău și am văzut că, de fapt, în paginile revistei sunt abordate mai multe aspecte sectoriale, de finanțare a sistemului de sănătate, de protecție a drepturilor pacienților, de livrare a tehnologiilor medicale, de cercetare – un lucru foarte important pentru noi. Sunt convins că această revistă va servi ca o platformă de dezbatere, de consolidare a modalităților de îmbunătățire a serviciilor medicale și despre cum ar trebui să construim, pe viitor, sistemul de sănătate, pentru ca populația să aibă acces la îngrijiri de calitate”.

Valentina Buliga, președinte  Casa Națională de Asigurări Sociale

„Când am văzut primele exemplare ale revistei Politici de Sănătate, aceasta a devenit pentru mine o sursă de inspirație, de cunoștințe, de analize profunde într-un domeniu foarte important – Sănătatea. Pentru mine, conta foarte mult experiența vecinilor noștri, în domeniul promovării unui mod sănătos de viață, al noilor tehnologii, al reușitelor în domeniul medical și social, și opiniile experților din Sănătate la nivel global. Apreciez această deschidere a conducerii editoriale a revistei pentru ca Moldova să cunoască experiențe din alte țări și de promovare a reușitelor noastre, a specialiștilor noștri. Sănătatea este cea mai mare bogăție a unor națiuni, iar dacă noi, prin eforturi conjugate, vom avea capacitatea de a preveni riscuri, de a promova un mod sănătos de viață, de a preîntâmpina problemele de sănătate și de a le trata la timp, putem asigura tuturor cetățenilor o speranță de viață mai lungă, cu o protecție socială mai sigură și garantată. Experiența fiecăruia dintre dumneavoastră se poate regăsi în această revistă”.

 

de Valentina Grigore

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

Abonează-te la newsletter

:
: