Politici de Sanatate

Dominika Kovacs este noul country head al Takeda România

02 septembrie
16:58 2019
Dominika Kovacs este noul country head al Takeda România

Dominika preia funcția de Country Head din România în contextul în care compania japoneză a finalizat la sfârșitul anului trecut achiziția companiei farmaceutice irlandeze Shire. Cu o experiență extinsă în integrarea de portofolii și având în vedere că prezența sa în executivul Novartis Vaccines a coincis cu achiziția diviziei de către GlaxoSmithKline, Dominika a avut un rol major în asigurarea continuității activelor din portofoliu în timpul procesului de integrare.

“Sunt încântată să preiau acest nou rol în România într-un moment în care activitatea companiei Takeda în România este în dezvoltare. În acest context, obiectivul meu este acela de a duce mai departe istoria remarcabilă a companiei Takeda și de a dezvolta organizația pentru a contribui decisiv la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților din România. Dorința noastră este să fim un partener activ pe termen lung pentru toți cei care sunt parte a sistemului de sănătate (ex. autorități publice, asociații de pacienți, comunitatea medicală, lumea academică etc.) și să facem disponibile către pacienții din România terapiile noastre invatoare și personalizate de ultimă generație care salvează vieți și îmbunătățesc calitatea vieții”, a declarat Dominika Kovacs.

Noul Country Head al Takeda Romania are peste 20 de ani de experiență în management în sectorul farmaceutic. Înainte de numirea în poziția de lider al companiei Takeda România, Dominika a fost VP and Head of R&D Transformation Office, unde a fost responsabilă de reorganizarea departamentului de cercetare & dezvoltare (R&D). De-a lungul parcursului său profesional, Dominika a mai lucrat în America de Nord, Asia și Europa pentru companii farmaceutice precum GSK, Novartis Vaccines, Amgen și Johnson&Johnson. Ea a ocupat diferite poziții, de la Head of Global Technical Development Franchise la Director of Business Performance sau Director of Research Operations, având o concentrare deosebită și o pasiune continuă pentru domeniul R&D în sectorul farmaceutic.

Takeda este o companie bio-farmaceutică globală centrată pe pacient, axată pe R&D, care se bazează pe o istorie de peste 235 de ani și care aspiră să asigure pacienților un nivel ridicat de sănătate și un viitor mai bun pentru oamenii din întreaga lume. Compania Takeda își concentrează eforturile R&D în patru arii terapeutice: oncologie, gastro-enterologie, hematologie și boli rare. De asemenea, investeste în R&D în terapii derivate din plasmă și în vaccinuri. În urma preluării Shire, Takeda a devenit o companie globală, cu venituri combinate anuale de peste 30 de miliarde de dolari, furnizând medicamente inovatoare personalizate în aproximativ 80 de țări sau regiuni. Tranzacţia a propulsat grupul nipon în topul celor mai mari zece producători mondiali de medicamente, fiind cea mai mare achiziţie externă derulată vreodată de o companie japoneză.

 

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: