Politici de Sanatate

COVID -19, prioritate zero pentru FDA

23 martie
15:36 2020
COVID -19, prioritate zero pentru FDA

Agenția americană FDA continuă să joace un rol esențial în răspunsul guvernului SUA la pandemia COVID-19. Rolul FDA include, printre altele, facilitarea unor măsuri medicale pentru tratarea și prevenirea bolii, supravegherea produsului medical și a lanțurilor de aprovizionare cu alimente pentru posibile deficiențe sau întreruperi contribuind la atenuarea acestor probleme, după caz.

În cadrul acestor eforturi, președintele Trump a îndrumat FDA să își continue colaborarea cu sectorul public și cel privat pentru a asigura disponibilitatea medicamentelor sigure și eficiente care să salveze viața pacienților, inclusiv celor infectați cu COVID-19, care au nevoie disperată.  Statele Unite au aprobat astfel  folosirea împotriva noului coronavirus a clorochinei, un tratament contra malariei care a dat „rezultate preliminare foarte încurajatoare”, cum declara președintele Donald Trump.

„Așa cum este valabil pentru majoritatea situațiilor medicale, cercetătorii americani din mediul academic dar și din industria farma, s-au angajat alături de noi pentru identificarea  opțiunilor de tratament. Suntem extrem de încurajați de interesul și promisiunea lor în dezvoltarea terapiilor legate de COVID-19. Înțelegem și recunoaștem urgența cu care ne confruntăm cu toții în căutarea opțiunilor de prevenire și tratament pentru noul coronavirus. Personalul FDA lucrează rapid pe acest front”, a declarat comisarul FDA Stephen Hahn.

Deși nu există terapii sau medicamente aprobate de FDA pentru a trata, vindeca sau preveni COVID-19, există mai multe tratamente aprobate de FDA care pot ajuta la ameliorarea simptomelor dintr-o perspectivă de îngrijire.

FDA lucrează în strânsă colaborare cu cercetătorii în activitatea lor pentru a accelera aceste eforturi, incluzând informații științifice despre virus și procesele similare  care se desfășoară în prezent în alte țări precum China, Japonia, Coreea de Sud și Italia.

La scurt timp după apariția acestui virus, FDA a început să lucreze direct cu partenerii și cercetătorii pentru a încuraja dezvoltarea contramăsurilor medicale împotriva COVID-19 și, de asemenea, să ofere flexibilitate în reglementare, consultanță și asistență tehnică. Totodată, FDA monitorizează îndeaproape piața pentru a combate produse frauduloase.

Eforturile FDA de a facilita dezvoltarea de terapii și tratamente sunt concentrate în mod clar pe asigurarea acelor măsuri medicale care îndeplinesc standardul respectat de agenție la nivel mondial, bazându-se pe datele obținute din teste adecvate și bine controlate pentru a determina cel mai eficient și în siguranță tratament de care pot beneficia pacienții.

Bogdan Guță

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: