Politici de Sanatate

Costurile generate de autism se vor dubla în următorii 10 ani, în SUA

31 iulie
11:00 2015
Costurile generate de autism se vor dubla în următorii 10 ani, în SUA

Pentru prima dată, economiștii americani din sănătate au evaluat costurile actuale și viitoare alocate îngrijirii persoanelor cu tulburări de spectru autist (TSA). Prognosticul? Costurile, deja astronomice, vor continua să crească în Statele Unite ale Americii, dacă nu vor fi identificate noi tratamente.

Cercetătorii de la Universitatea California din Davis au calculat costurile pentru anul curent, estimând nivelul pe care acestea îl vor atinge în următorii 10 ani, dacă nu vor fi dezvoltate intervenții și tratamente preventive eficiente în autism. În opinia lor tratamentul și costurile sociale asociate autismului se vor ridica la 268 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2015 și la 461 miliarde de dolari, în 2025. În cazul în care prevalența autismului va continua să crească, cheltuielile ar putea ajunge la un trilion de dolari în următorul deceniu.

„Costurile actuale asociate autismului sunt două ori mai mari decât costurile generate de accidentul vascular cerebral și hipertensiunea arterială la un loc, fiind la egalitate cu costurile diabetului zaharat. Prin urmare, ar trebui să fie acordată la fel de multă atenție cercetării și dezvoltării celor mai bune tratamente pentru TSA, așa cum se întâmplă și în cazul acestor afecțiuni majore”, a declarat autorul principal al studiului, Paul Leigh, profesor de sănătate publică și cercetător la Centrul pentru Politici de Sănătate și Cercetare de la Universitatea din Davis.

Leigh și echipa au analizat datele privind serviciile medicale, îngrijirile sociale, învățământul special, serviciile de îngrijire la domiciliu, transportul, rata șomajului și lipsa productivității. Evaluarea a ținut cont de vârsta pacienților, având în vedere că serviciile acordate diferă semnificativ de la un copil la un adult cu autism. De asemenea, au fost evaluate și dizabilitățile intelectuale, fapt care a ajutat cercetătorii să facă o prognoză completă a costurilor.

Autorii studiului susțin că, pentru a reduce costurile, investițiile în cercetarea pentru tulburările de spectru autist trebuie să fie egale cu cele alocate cercetării în diabet, care este finanțată de Institutul Național de Sănătate, la un nivel de peste cinci ori peste sumele alocate în TSA.

„Costurile uimitoare identificate în acest studiu ar trebui să servească drept o chemare la acțiune. Avem nevoie de mai multe fonduri pentru cercetare, pentru a înțelege cauzele și pentru a dezvolta tratamente pentru TSA”, a declarat Leonard Abbeduto, director al Institutului MIND din cadrul Universității Davis, un centru de cercetare și tratament recunoscut la nivel internațional.

În prezent, aproximativ 1 din 68 de copii din SUA trăiesc cu TSA.

Sursa: www.cbsnews.com

Mirabela Viașu

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: