Politici de Sanatate

Consumul crescut de medicamente generice crește accesul la tratamente eficiente

10 iunie
14:26 2015
Consumul crescut de medicamente generice crește accesul la tratamente eficiente

Industria europeană de medicamente genetice și biosimilare își îndeplinește cu succes misiunea de a fi principalul furnizor de medicamente eficiente în Europa, contribuind semnificativ la creșterea accesului pacienților la tratamente de înaltă calitate, precum și la realizarea parteneriatului pentru dezvoltarea sistemelor de sănătate sustenabile. Cel puțin așa a declarat președintele Asociației Europene a Medicamentelor Generice (EGA), Nick Haggar, în discursul său din cadrul celei de-a 21-a conferințe anuale EGA, desfășurată la Berlin, în perioada 9 -11 iunie 2015.

”Măsurile de stimulare a competiției în sectorul farmaceutic oferă oportunități suplimentare pentru creșterea accesului la medicamente de înaltă calitate. De exemplu, prin încurajarea consumului de medicamente generice în Europa, de la 55% la 75%, respectând condul de etică profesională. De asemenea, competiția în domeniul medicamentelor biosimilare poate crește accesul la tratamente de înaltă calitate pentru milioane de pacienți europeni”, a explicat Nick Haggar, adăugând că industria medicamentelor generice susține dezvoltarea unui model pentru sustenabilitatea inovației farmaceutice cu produse eficiente care pot îmbunătăți rezultatele terapeutice.

Peste 230 de experți din industria medicamentelor generice și cea a produselor biosimilare din Europa participă zilele acestea la Conferința EGA. Vorbim de reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, ai Comisiei Europene, ai Agenției Europene a Medicamentului și ai agențiilor naționale de reglementare a medicamentelor, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și ai producătorilor de medicamente generice și biosimilare.

Conferința EGA oferă numeroase oportunități producătorilor de medicamente, factorilor de decizie și celorlalți actori din industria farmaceutică de a găsi cele mai bune strategii prin care să îmbunătățească sistemele sanitare și să asigure piețe și bugete sustenabile.

În următorul număr al revistei Politici de Sănătate veți putea citi un amplu interviu, realizat de Maria Vasilescu, cu Adrian van den Hoven, director general EGA, despre concluziile celei de-a 21-a ediții a Conferinței Asociației Europene a Medicamentelor Generice.

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: