Politici de Sanatate

Consultare publică privind producția și comercializarea medicamentelor eliberate fără rețetă medicală

11 ianuarie
13:10 2022
Consultare publică privind producția și comercializarea medicamentelor eliberate fără rețetă medicală

”Raportul preliminar privind studiul pentru cunoaşterea piețelor de producție şi de comercializare a medicamentelor eliberate fără prescripție medicală şi a suplimentelor alimentare” a fost pus de Consiliului Concurenţei în consultare publică, începând cu 10.01.2022. Observațiile pot fi transmise în 30 de zile, prin e-mail, la adresa: bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro.

Potrivit raportului, studiul a fost inițiat „prin Ordinul Preşedintelui Consiliului Concurenței nr. 1115/06.09.2018, în temeiul prevederilor art. 25 alin. (1) lit. o) din Legea concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare faptul că piaţa producţiei şi a comercializării medicamentelor eliberate fără prescripţie medicală şi a suplimentelor alimentare nu a fost analizată, în trecut, de autoritatea de concurenţă şi având în vedere necesitatea creării unei imagini de ansamblu asupra acestui sector.”

Pornind de la caracteristicile cheie ale pieței medicamentelor eliberate fără prescripție medicală, reprezentate de publicitatea destinată publicului larg şi modul de stabilire a prețurilor, trăsături ce o deosebesc de piața medicamentelor eliberate pe baza unei prescripții medicale, în cadrul  studiului s-a realizat o analiză a celor mai bine vândute 25 de branduri de medicamente eliberate fără prescripție medicală şi 25 de branduri de suplimente alimentare, precum şi o cercetare a cadrului legislativ specific acestor două categorii de produse.

 

BG

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: