Politici de Sanatate

Consultare publică – Evaluarea finală a celui de-al treilea program în domeniul sănătății 2014-2020

17 martie
10:34 2022
Consultare publică – Evaluarea finală a celui de-al treilea program în domeniul sănătății 2014-2020

Consultarea publică deschisă, care include un sondaj specific pentru părțile interesate, a fost lansată de DG SANTE pentru a sprijini evaluarea finală a celui de-al treilea program în domeniul sănătății 2014-2020. Participarea la această consultare se poate face online: AICI. Completarea  chestionarului online durează aproximativ 30 de minute. Termenul limită pentru transmiterea contribuțiilor este 3 iunie 2022.

Organizatorii consultării publice doresc să cunoască opiniile: cetățenilor UE în nume personal, instituțiilor guvernamentale la nivel național sau regional din UE sau SEE, guvernului central/ministerelor de sănătate, organizațiilor guvernamentale de sănătate publică, autorităților sau agențiilor de sănătate publică, organizațiilor internaționale, organizațiilor academice și de cercetare, organizațiilor neguvernamentale, furnizorilor de servicii de sănătate, organizațiilor care reprezintă furnizorii de servicii de sănătate, profesioniștilor din domeniul sănătății, asociațiilor de profesioniști din domeniul sănătății, pacienților sau utilizatorilor de servicii de sănătate, organizațiilor care reprezintă pacienții și/sau utilizatorii de servicii de sănătate, companiilor private și/sau sindicatelor, experților independenți.

Context

Cel de-al treilea program în domeniul sănătății este un instrument financiar sectorial prevăzut în cadrul financiar multianual (CFM) 2014-2020 în domeniul sănătății. Acesta susține coordonarea politicilor UE în domeniul sănătății pentru a completa, sprijini și adăuga valoare politicilor naționale ale statelor membre, respectând pe deplin responsabilitățile statelor membre în ceea ce privește definirea politicilor lor de sănătate și organizarea și furnizarea de servicii de sănătate și de asistență medicală.
ICF realizează o evaluare (care se desfășoară în perioada iulie 2021- vară 2022) a celui de-al treilea program în domeniul sănătății. Scopul studiului este de a monitoriza, evalua și raporta cu privire la punerea în aplicare a acțiunilor din cadrul celui de-al 3-lea Program de sănătate publică în raport cu obiectivele și indicatorii săi (perioada de timp: 2014-2020). Principalele domenii de evaluare sunt următoarele: Eficacitatea, Eficiența, Relevanța, Coerența și Valoarea adăugată a UE.O parte a acestui studiu este reprezentată de o serie de consultări specifice (consultare publică deschisă, sondaje specifice pentru părțile interesate, interviuri cu părțile interesate, grupuri de discuții). Opiniile exprimate vor ajuta la  evaluarea succeselor și domeniile în care programul poate fi îmbunătățit.

 

BG

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: