Politici de Sanatate

Congresul Clubului Regal al Medicilor- ediția a III-a

21 septembrie
16:05 2017
Congresul Clubului Regal al Medicilor- ediția a III-a

Clubul Regal al Medicilor organizează, în perioada 12- 14 octombrie 2017, cea de-a III-a ediție a Congresului național cu participare internațională, sub deviza ”Împreună Construim Excelența”.

Această ediție a Congresului Clubului Regal al Medicilor se va bucura de participarea a aproximativ 500 de specialiști care împărtășesc aceleași valori și armonie, speakeri români și străini, din peste 20 de specialități: obstetrică- ginecologie, chirurgie generală, imagistică, medicină de laborator, gastroenterologie, ORL, oftalmologie, pediatrie, neonatologie etc.

 

Participare internațională

Printre speakerii străini care au confirmat deja participarea se află conf. dr Hemant Sawnani (Departamentul de pediatrie al Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, medic primar pneumolog la Comprehensive Neuromuscular Center Cincinnati Children’s, membru în American Academy of Sleep Medicine și în American Thoracic Society) și prof. univ. dr. Narong Simakajornboo (Departamentul de pediatrie al Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, director al Centrului de Somnologie și al programului de formare în somnologie, membru în American Academy of Sleep Medicine, the American Thoracic Society, the Sleep Research Society și în Society for pediatric Research).

Efortul medical al conf. dr. Hemant Sawnani este dedicat managementului pulmonar al copiilor cu boli neuromusculare. Specialistul este, de asemenea, implicat în cercetarea rezultatelor în DMD (distrofie musculară Duchenne) și în elaborarea unor ghiduri și protocoale pentru managementul DMD și SMA (atrofie musculară spinală).

Prof. univ. dr. Narong Simakajornboon a fost beneficiarul unor granturi de cercetare finanțate de American Lung Association și American Heart Association, care au studiat efectul fumatului la mamă asupra dezvoltării controlului respirației. De asemenea, este co-cercetator pe proiecte finanțate de NIH ce au ca scop evaluarea respirației pe timpul somnului la adolescenții obezi cu apnee obstructivă de somn, care au suferit o intervenție chirurgicală bariatrică. Alte domenii de cercetare în care activează sunt somnul sugarului, sindromul picioarelor neliniștite la copii, precum și somnul la copiii cu leziuni produse de arsuri.

 

Teme de specialitate

Temele de anul acesta sunt:

  • Abordarea multidisciplinară în patologia ginecologică și obstetricală
  • Abordarea multidisciplinară în managementul pacientului nou- născut
  • Abordarea multidisciplinară în managementul pacientului pediatric
  • Clinica sânului
  • Chirurgia generală/ chirurgie minim invazivă (toracică, neurochirurgie, cardiovasculară) etc
  • Abordarea multidisciplinară în gastroenterologie
  • Abordarea multidisciplinară a pacientului oftalmologic
  • Atitudinea multidisciplinară a pacientului ORL
  • Medicina de laborator
  • Neuroscience

Cel de al III-lea Congres al Clubului Regal al Medicilor se desfășoară la hotel Novotel București și este acreditat EMC. Mai multe informații despre congres găsiți AICI.

Valentina  Grigore

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: