Politici de Sanatate

Congresul Clubului Regal al Medicilor – ediția a III-a

21 decembrie
14:39 2017
Congresul Clubului Regal al Medicilor – ediția a III-a

Cea de-a treia ediție a Congresului Clubului Regal al Medicilor, care a avut loc în perioada 12-14 octombrie 2017 la hotel Novotel, a fost, de fapt, o întâlnire multidisciplinară ce a reunit peste 700 de persoane în discuții generate de diferite patologii. de Valentina Grigore

Organizat sub deviza „Împreună construim Excelența”, evenimentul, creditat EMC, s-a bucurat de participarea a 149 de lectori români și internaționali din zeci de specialități medicale și chirurgicale: obstetrică-ginecologie, imagistică, medicină de laborator, ortopedie, psihiatrie, gastroenterologie, ORL, oftalmologie, neurologie, neonatologie, pediatrie, somnologie etc. În cele două zile de congres și una preliminară dedicată cursurilor pre-Congres, specialiștii au participat la 12 sesiuni și la două cursuri, iar discuțiile au beneficiat de aportul experților români și al celor din SUA, Austria și Republica Moldova.

Management logistic și comunicare:
Quinn the Medicine Media și revista Politici de Sănătate. 

Conf. univ. dr. Dan Ioan Ulmeanu

„Chirurgia minim invazivă este o opțiune terapeutică potrivită pentru multe situații. Avem profesioniști, avem echipamentele necesare, trebuie să avem puțin mai mult curaj în a oferi această opțiune pacienților noștri”.

 Prof. asoc. dr. Cătălin Copăescu

„Ponderas Academic Hospital deține un centru de educație multidisciplinar, unde chirurgii care participă la workshopuri  fac antrenamente, pe simulatoare, inclusiv pe model animal anesteziat”.

Prof. dr. Victoria Aramă

„Am discutat despre managementul infecțiilor materno-fetale. Consultațiile pe care le acord în cadrul Rețelei de sănătate ‹‹Regina Maria›› sunt cu precădere pentru gravidele cu diverse infecții în sarcină și cred că este o temă de mare interes”.

Dr. Hadi Rahimian

„Fătul este un pacient separat, nu face parte din mamă, deci trebuie tratat separat. Am efectuat o intervenție la nivelul inimii unui făt cu stenoză pulmonară severă și insuficiență cardiacă în săptămâna 27 de sarcină”.

Dr. Dana Safta

„Anul trecut, a fost înființat departamentul ORL în Rețeaua de sănătate «Regina Maria», iar în prezent sunt peste 40 de medici ORL-iști, mulți, cuprinși în activitatea chirurgicală a specialității, ceea ce ne permite să fim preciși în diagnostic”.

Dr. Mihaela Oros

„În preambulul Congresului, a avut loc lansarea oficială a Centrului de Somnologie Pediatrică din cadrul Policlinicii Băneasa. Aceasta a fost urmată de un curs pre-Congres  dedicat aspectelor particulare din somnologie. Am avut invitați în cadrul congresului reputați medici din SUA și din Republica Moldova”.

Simona Grigoruță

„Subiectul pe care l-am realizat în echipă în această ediție a Congresului se referă la bolile inflamatorii intestinale – în special îmbunătățirea managementului bolilor acestor pacienți. Bolile inflamatorii afectează foarte mult tinerii. Cazurile care ajung la noi sunt adevărate provocări terapeutice cărora, până acum, am reușit să le facem față cu bine”.

Ioana Panazan

„Mă bucur că se promovează în continuare ideea de multidisciplinaritate, pentru că toată patologia abordată de noi este multidisciplinară. Bolile inflamatorii intestinale vor rămâne un subiect de actualitate din toate punctele de vedere, al tuturor specialităților care le abordează. Cel care va descoperi cauza lor va câștiga, probabil, Nobelul pentru Medicină”.

Prof. univ. dr. Alexandru Blidaru

„Sesiunea pe care am condus-o a fost legată de afecțiunile mamare și au fost prezenți chirurgi, ginecologi, anatomopatologi, oncologi medicali, radioterapeuți, imagiști etc. ”.

Conf. univ. dr. Florin Turcu

„Am participat la numeroase sesiuni. Au fost prezentări cu ultimele achiziții tehnologice, ceea ce mă bucură, pentru că am constatat că nu ne rupem de Europa Occidentală”.

Dr. Andrei Haidar

„În cadrul sesiunii Gastroenterologie, au fost contribuții foarte importante în imagistică, endoscopie și terapie endoscopică, precum și alternative la colonoscopie pentru cei care nu pot să o facă”.

Dr. Andreea Alexandru

„Sesiunea de laborator își are și ea partea bine stabilită printre celelalte sesiuni. Am avut lucrări despre noi abordări în diagnostic, despre prevalența rezistenței la antibiotice, despre calitatea în laborator”.

Dr. Bogdan Florea

„Se structurează un protocol articulat de abor­dare a pacientului cu epilepsie, de monitorizare și de tratament. Am discutat cum facem să nu pierdem cazuri de adevărată epilepsie și să nu diagnosticăm cazuri fals pozitive”.

Șef de lucrări dr. Victor Tomulescu

„Standardul ar trebui să fie, și la noi, în România, abordul minim invaziv în patologia colorectală și în patologia generală. Ponderas Academic Hospital este un spital de vârf, din acest punct de vedere”.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: