Politici de Sanatate

Concurs de materiale jurnalistice pentru lupta împotriva tuberculozei

31 mai
13:03 2018
Concurs de materiale jurnalistice pentru lupta împotriva tuberculozei

Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR) a lansat a treia ediție a competiţiei de materiale jurnalistice „Priveşte-mă prin ochii mei!“. Lansarea a avut loc în parcul Grădina Icoanei din București, unde, cu sprijinul Primăriei Sector 2, au fost plantați 15 tei care simbolizează un nou început în lupta cu tuberculoza.

Scopul competiţiei este de a aduce în atenţia opiniei publice aspecte legate de existenţa tuberculozei, pericolul pe care îl reprezintă, modul cum trăiesc pacienţii, dar şi de a determina autorităţile să ia măsuri pentru combaterea bolii care, netratate, poate duce la pierderea capacităţii de muncă, invaliditate şi deces.

Concursul dotat cu premii în bani se adresează tuturor jurnaliştilor, bloggerilor, studenţilor la Jurnalism sau Ştiinţe ale Comunicării, dar şi studenţilor facultăţilor de imagine şi regie de film şi TV, care doresc să realizeze un material audio-video sau scris pentru campania de luptă împotriva tuberculozei. Materialele audio, video şi cele scrise (testimonial, reportaj, documentar sau orice altă formă care se încadrează în jurnalismul audio-vizual) vor fi analizate pe baza relevanţei pentru temă, a impactului mesajului, a corectitudinii informaţiilor şi a impactului estimat asupra publicului.

Organizatorii concursului pot facilita contactul jurnaliştilor cu pacienţi sau foşti pacienţi dispuşi să fie intervievaţi, să participe la filmări sau să contribuie în orice alt mod la producerea acestora.

Materialele jurnalistice pot fi înscrise în concurs până pe data de 30 septembrie (modalitatea de înscriere se va găsi pe site-ul www.asptmr.ro, la Secţiunea Media). Câştigătorii vor fi selecţionaţi de o comisie de jurizare formată din reprezentanţi ai ASPTMR şi TB Europe Coalition (Coaliţia Europeană de Luptă împotriva Tuberculozei), al cărei preşedinte este domnul Jonathan Stillo, antropolog medical cu o lungă istorie în combaterea TB atât în România, cât şi pe plan internaţional. Preşedintele TB Europe Coalition, care studiază tuberculoza în România din 2006, va anunţa câştigătorii concursului în cadrul conferinţei de presă organizată în luna septembrie, la o dată care va fi comunicată ulterior, la care va participa printr-o transmisie în direct din SUA. Cele 12 premii, fiecare în valoare de 1000 de lei impozabili, vor fi înmânate câştigătorilor în cadrul conferinţei de presă.

Pentru detalii suplimentare privind desfăşurarea concursului vă puteţi adresa lui Ştefan Răduţ (tel. 0720.15.61.58 sau e-mail office@asptmr.ro). (V.G.)

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: