Politici de Sanatate

Comisia ITRE din Parlamentul European sprijină consolidarea relației UE cu SUA

07 noiembrie
11:09 2023
Comisia ITRE din Parlamentul European sprijină consolidarea relației UE cu SUA

Promovarea dialogului și consolidarea colaborării în domeniul tehnologiei și securității cibernetice între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii a reprezentat obiectivul misiunii de lucru în San Francisco a unei delegații a Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European.

În timpul acestei vizite de lucru, europarlamentarul Cristian Bușoi, președinte al Comisiei ITRE, a discutat despre securitatea cibernetică și importanța ei cu reprezentanți ai unor companii inovatoare din domeniu. De asemenea, o ocazie pentru discuții interesante și productive pe subiecte de actualitate despre securitatea cibernetică a avut loc și la Universitarea Standford cu Andrew Grotto, fost senior director pentru securitate cibernetică la Casa Albă în timpul administrațiilor Obama și Trump.

Delegația ITRE a avut întâlniri cu consulii generali ai țărilor UE care au birouri deschise în California și care sprijină interesele companiilor europene și promovează oportunitățile de investiții în UE. California este un centru global de inovație, a cincea economie a lumii, și găzduiește numeroase startup-uri și companii cu un mediu de afaceri puternic. Astfel, delegația ITRE a avut ocazia să viziteze mai multe companii inovatoare din Silicon Valley, din sectorul farmaceutic și al tehnologiilor de viitor.

„Comisia ITRE din Parlamentul European este hotărâtă să continue colaborarea și să lucreze la îmbunătățirea securității cibernetice, precum și la promovarea unei dezvoltări economice durabile și inovatoare, menite să aducă beneficii pentru cetățenii europeni și companiile din Europa”, a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi, președinte al comisiei ITRE.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: