Politici de Sanatate

„Colaborare și perspective de abordare în transplantul medular”

15 martie
17:11 2018
„Colaborare și perspective de abordare în transplantul medular”

Cea de-a doua ediție a Congresului Naţional al Societăţii Române de Transplant Medular reuneşte unii dintre cei mai recunoscuţi specialişti la nivel internațional şi peste 30 de specialişti români în transplantul medular.

Prima zi de lucrări ştiinţifice din cadrul congresului are ca temă centrală „Actualizarea celor mai importante subiecte în transplantul de celule stem hematopoietice”, iar în cea de-a doua zi discuţiile vor detalia „Perspectivele României în transplantul de celule stem hematopoietice”.

Printre subiectele ştiinţifice din program se numără:

  • Transplantul alogeneic în limfoamele non-Hodgkin
  • Ce este nou în boala Grefă contra Gazdă (reacţia care se dezvoltă după un transplant alogeneic de celule stem hematopoietice)?
  • Experienţa clinică în terapia cu limfocite T specifice dependente de antigen
  • Biologia şi rolul transplantului de celule stem periferice şi măduvă osoasă
  • Noutăţi în tratamentul proliferărilor mieloide
  • Leucemia acută – când este momentul pentru transplant?
  • Leucemia mielomonocitară cronică juvenilă – când este momentul pentru transplant?
  • Transplantul de celule stem hematopoietice la pacienţii tineri cu mielom multiplu
  • Cum se pot obţine grant-uri de cercetare în hematologie?

„Colaborarea internaţională şi schimbul de experienţă între profesioniştii români şi cei internaţionali reprezintă unul dintre principalele obiective ale acestui congres, bineînţeles împreună cu educaţia medicală continuă a medicilor implicaţi în transplantul medular. România face paşi în transplantul medular, dar trebuie să continuăm să muncim şi să dezvoltăm astfel încât şansele pacienţilor care au nevoie de transplant medular să crească. Este important ca toţi factorii implicati în transplantul medular să înţeleagă importanţa colaborării pentru reuşită, iar aici mă refer la reuşita medicală care trebuie să însemne salvarea de vieţi. Hematologi, oncologi, onco-pediatri împreună cu cei care fac transplant medular trebuie să continue eforturile pentru ca pacientul român să beneficieze de cea mai rapidă, standarizată şi profesionistă abordare şi îngrijire în transplantul medular” a declarat la deschiderea evenimentului conf. dr. Alina Daniela Tănase, preşedintele Societăţii Române de Transplant Medular.

La congres s-au înscris peste 250 de specialişti din domeniile: hematologie, oncologie medicală, oncologie pediatrică, anestezie și terapie intensivă, genetică medicală, medicină de urgență, medicină de laborator, farmacologie clinică. Ca noutate, în această ediţie, pe lângă sesiunile dedicate medicilor, s-a organizat, în premieră, o sesiune destinată asistenţilor medicali având în vedere că aceştia întregesc echipa care se ocupă de transplantul medular.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: