Politici de Sanatate

Chirurgie minim invazivă: centru de training internațional, la București

21 noiembrie
14:46 2019
Chirurgie minim invazivă: centru de training internațional, la București

Spitalul Ponderas a lansat, miercuri, noul centru Surgical Training Institute (STI), dedicat instruirii în chirurgia minim invazivă și intervențiilor asistate robotic sau endoscopic.

Echipa de experți din România și de peste hotare are o experiență de peste 20 ani în organizarea de cursuri și a instruit peste 25.00 de participanți până acum, STI fiind cel mai activ centru de educație din Europa de Est.

Nevoia constantă de educație a medicilor, dublată de evoluția tehnologică accelerată a aparaturii medicale, a impus actualizarea STI pentru pregătirea continuă, în beneficiul pacienților. Noul centru pune la dispoziția medicilor, studenților și asistenților medicali un spațiu mai generos, echipat adecvat pentru însușirea cunoștiințelor și aptitudinilor necesare utilizării noilor tehnologii, sub atenta coordonare a experților și în cadrul programelor educaționale cu recunoaștere internațională.

”Procesul de instruire nu este unul simplu și presupune un cadru dedicat, timp, experți, mentori pregătiți și dedicați, iar scenariul se repetă permanent pentru că mereu apar noi tehnologii sau îmbunătățiri ale acestora. Este important ca spitalele să se implice tot mai mult în procesul de educare a specialiștilor, iar rolul nostru ca medici este să ne instruim colegii. La cursuri pot participa cadre medicale din România (fie că sunt din spitale de stat sau private), dar și din restul lumii. Cursurile sunt endorsate de Asociația Europeană pentru Chirurgie Endoscopică- cel mai cunoscut for de educație din Europa”, a declarat prof. dr. Cătălin Copăescu, director executiv Surgical Training Institute (STI).

Astfel, spațiul extins al centrului conține 9 posturi de training și aparatură de ultimă generatie, iar numărul de experți naționali și internaționali s-a mărit. În scopul unei colaborări internaționale de tip real-time, centrul a fost completat și cu echipamente care suportă transmisiuni 3D 4K pentru video conferințe și demonstrații operatorii din țară sau străinătate. Programul Surgical Training Institute acoperă mai multe domenii, printre care endoscopie, chirurgie generală, ginecologie, urologie, ORL, ortopedie, neurochirurgie sau chirurgie robotică, iar cursurile se vor desfășura cu o frecvență mai ridicată.

Mai multe detalii despre cursuri găsiți AICI.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: