Politici de Sanatate

Cele mai bune sisteme de sănătate din lume

26 iulie
15:20 2019
Cele mai bune sisteme de sănătate din lume

Compania britanică ID Medical a creat un nou indice  pentru a realiza o clasificare a sistemelor de sănătate din țările membre OECD. Noul indice ia în calcul date precum cheltuielile pentru sănătate (procent alocat din PIB), numărul de paturi de spital, medici și asistente medicale (pe cap de locuitor) și speranța de viață.

Marea Britanie se situează pe locul 18 în clasament, acumluând 60 din 100 puncte posibile. Asistența medicală în Regatul Unit este furnizată în principal de serviciul de sănătate publică al Angliei – NHS – ceea ce înseamnă că mare parte din cei 9,6% din PIB cheltuiți pentru asistența medicală vor fi utilizați pentru a finanța acest serviciu.

În ciuda faptului că este a 13-a țară în ce privește cheltuieli pentru sănătate, Marea Britanie a fost declasată la poziția 18 din cauza numărului redus de medici și paturi pe cap de locuitor.

În final, Japonia a reieșit că ar avea cel mai bun sistem de asistență medicală în ansamblu, obținând un scor de 72/100. Guvernul nipon cheltuiește 10% din PIB-ul său pentru asistență medicală și are cea mai lungă speranță de viață la 85,77 ani. Japonia a fost urmată îndeaproape de Germania și Elveția pe locul doi (ambele cu scorul de 71/100), Austria ocupând locul 4, iar Franța pe locul 5.

 

BG

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: