Politici de Sanatate

CE lansează noua versiune a instrumentului de date ECHI

17 noiembrie
13:00 2015
CE lansează noua versiune a instrumentului de date ECHI

Comisia Europeană a lansat o nouă versiune a instrumentului-cheie în domeniul informațiilor medicale, la reuniunea Grupului de experți privind informațiile din domeniul sănătății (EGHI – Expert Group on Health Information), desfășurată recent la Luxemburg. Este vorba despre instrumentul de date “Indicatori de sănătate în Comunitatea Europeană” (ECHI), care înlocuiește instrumentul actual de date “Heidi”.

Noul instrument ECHI prezintă informații relevante și comparabile privind sănătatea la nivel european, într-un mod interactiv, acoperind cinci grupe de indicatori: factori demografici și socio-economici, starea de sănătate, factori determinanți pentru sănătate (fumat, alcool, etc.), intervenții de sănătate și servicii de promovare a sănătății.

Avantajul major pe care îl aduce noul instrument este că experții în domeniul sănătății sau stakeholderii pot selecta, în același timp, mai mult de un indicator, cu scopul de a face comparații și analize de date suplimentare. Noua versiune a instrumentului de date ECHI păstrează principalele caracteristici ale versiunii precedente: grafice, hărți, tabele de date, metadate și diferite posibilități de exportare a datelor.

Pe lângă navigarea printre indicatorii de sănătate, utilizatorii pot accesa 88 de indicatori, dintre care mai mult de 50 sunt implementați și dezvoltați de un grup de experți pentru a asigura cel mai înalt nivel de comparabilitate și cea mai bună calitate. Scopul instrumentului ECHI este de a oferi cea mai semnificativă listă de indicatori care oferă o imagine generală a sistemelor de sănătate din Europa.

Sursa: www.ec.europa.eu

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: