Politici de Sanatate

Ce angajăm, omul sau CV-ul?

22 octombrie
13:15 2013
Ce angajăm, omul sau CV-ul?

Olga Bocan

Field&HR Manager

 ConSeco deține o îndelungată experiență în derularea proiectelor de recrutare în care are ca parteneri companii farmaceutice și din domeniul FMCG. Din această perspectivă, poate veni în întâmpinarea unor întrebări care cu siguranță sunt în mintea atât a angajatorilor, cât și a potențialilor candidați.

 Ce angajăm, de fapt?

Ne este suficientă experiența acumulată și practic angajăm numai CV-ul și nu persoana în integralitatea comportamentului ei?

 Sunt necesare recomandările și sunt ele transparente 100%?

Iată două puncte pe care ConSeco dorește să le clarifice cu mențiunea că în fond și la urma urmei fiecare angajează ceea ce i se potrivește la momentul respectiv. Acest punct merită însă precizarea că fiecare hotărâre de angajare trebuie însoțită și de asumarea ei, indiferent dacă respectiva colaborare se încheie sau nu după trei luni. Recomandarea noastră ar fi să fie aplicat și un exit interviu, ale cărui rezultate să fie examinate îndeaproape.

Să răspundem punctual întrebărilor de mai sus:

Experiența și cunoștințele nu sunt suficiente

Din experiența ConSeco, cazul cel mai fericit este al celor care au și experiență și care se și potrivesc culturii organizaționale care îi recrutează. La polul opus se află doar CV-urile “fabricate” și al căror conținut se potrivește perfect cu cel al anunțului de recrutare. Pentru că este cert: sunt cazuri, nu puține, în care CV-urile sunt falsificate.

Rămân însă de potrivit, ca piese ale puzzle-ului,….

Pentru articolul integral vă invităm să citiți ediția tipărită din luna octombrie a revistei Politici de Sănătate!

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: