Politici de Sanatate

Cancerul nu este o sentință

29 martie
10:07 2018
Cancerul nu este o sentință

Centrul Medical Neolife a organizat conferința interactivă ”Cancerul nu este o sentință”, în cadrul căreia medicii au discutat deschis, în fața pacienților, despre ce înseamnă cu adevărat cancerul.

Pacienții au avut posibilitatea de a adresa întrebări medicilor și specialiștilor invitați în calitate de speakeri și au putut  afla, astfel, cele mai bune raspunsuri la problemele cu care se confruntă.

”Când este vorba de cancer, obstacolele de depășit sunt  multe. Diagnosticul poate fi perceput ca o sentință. Există atâta greutate în acest cuvânt dată de către societate, de celelalte persoane, încât pacienții ajung să fie descumpăniți, deznădăjduiți, lipsiți de speranță. Exista, însă, resurse pentru a face față bolii și tratamentului și, mai important, pentru a găsi și construi un nou echilibru, o nouă viață”, a  declarat dr. Cristina Berteanu, director medical Neolife.

Pacienții prezenți la discuții au aflat de la medici oncologi, radioterapeuți, psihologi și nutriționiști cât de importantă este prevenția pentru a descoperi cancerul în fază incipientă, care sunt noile metode de terapie, cum trebuie să se hrănească și care este rolul psihologului pe drumul către vindecare. Mai multe puteți citi în numărul din luna martie al revistei Politici de Sănătate. (V.G.)

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: