Politici de Sanatate

Campanii de donare de sânge și de prevenție, lansate la I.C. Fundeni

01 noiembrie
16:02 2019
Campanii de donare de sânge și de prevenție, lansate la I.C. Fundeni

Două campanii, una de donare de sânge şi cealaltă de prevenţie, au fost lansate astăzi, 01 noiembrie, la Institutul Clinic Fundeni. “Lansăm astăzi în Institutul Clinic Fundeni două campanii foarte importante pentru activitatea medicală. Una este o campanie legată de donarea de sânge, legată de deviza noastră “Iubeşte viaţa! Donează sânge!”, iar a doua este o campanie de prevenţie care se numeşte “Asumă-ţi să fii sănătos!” și este făcută în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie. În fiecare lună vom avea un comunicat de presă legat de prevenţia pe diferitele specialităţi clinice ale Institutului”, a declarat prof. dr. Alina Tănase, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Campania de donare de sânge este a angajaţilor institutului, sânge care apoi va fi utilizat pentru pacienţii unităţii medicale.

“M-am gândit că, de fapt, noi toţi ne confruntăm în viaţa noastră de zi cu zi cu nevoile pacienţilor noştri de suport transfuzional, nevoi care sunt enorm de mari. S-a tot spus că nevoia de sânge este foarte mare, că Institutul Clinic Fundeni este cel mai mare consumator de sânge, dar, pe lângă aceste cifre, venind de la patul pacientului la care în fiecare zi dedici nişte ore pentru a face rost de suport transfuzional, cred că este extraordinar de important ca noi ca şi colectiv medical să dăm acest exemplu că ne trebuie pentru pacienţii noştri, că ne trebuie atât de tare că nu putem să facem procedurile, nu putem să salvăm aceste vieţi pe care ne-am asumat că le salvăm fără suport transfuzional. Este nevoie de sute de pungi de sânge, de trombocite. Gestul personalului de a dona sânge pentru pacienţii noştri este remarcabil. Şi eu voi dona sânge”, a afirmat managerul.

Alina Tănase a spus că şi studenţi ai Academiei Tehnice Militare vor dona sânge în cadrul campaniei.

“Altă colaborare extraordinară care s-a dovedit că începe tot astăzi este colaborarea cu Academia Tehnică Militară, care a ales Institutul Clinic Fundeni să aducă studenţi să doneze sânge. De astăzi dimineaţă şi până acum deja 30 de studenţi au donat. Îşi propun să ne aducă 300 de studenţi luna aceasta”, a spus managerul.

Potrivit acesteia, campania de donare de sânge va dura o lună.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, Doina Goşa, a spus că sângele recoltat în unitatea medicală va fi dus la centru unde va fi testat şi procesat, iar apoi se va întoarce la IC Fundeni. “Nevoia este foarte mare, având în vedere că IC Fundeni este cel mai mare consumator de sânge. Aici se fac toate tipurile de transplant şi toate necesită suport transfuzional. Aproape toate cazurile au nevoie de sânge”, a mai completat Goşa.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: