Politici de Sanatate

Apel pentru îmbunătățirea îngrijirii bolnavilor de cancer la nivel global

12 iulie
09:52 2018
Apel pentru îmbunătățirea îngrijirii bolnavilor de cancer la nivel global

Societatea Europeană pentru Oncologie Medicală (ESMO) și Societatea Americană de Oncologie Clinică (ASCO) au emis o declarație comună prin care solicită guvernelor să îmbunătățească serviciile medicale pentru tratarea cancerului și să reducă decesele cauzate de acesta. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), există anual 1,9 milioane de decese cauzate de cancer, ceea ce face din acesta a doua cauză majoră de mortalitate în Europa.

Declarația comună a celor două organizații reprezentative ale profesioniștilor în domeniul oncologiei  îndeamnă guvernele să-și reînnoiască angajamentul politic de a îmbunătăți îngrijirea pacienților  în cazurile de  cancer.

”În calitate de medici în domeniul cancerului, lucrăm din greu în fiecare zi pentru a ne asigura că pacienții primesc cea mai bună îngrijire posibilă. Există o creștere progresivă a cunoștințelor noastre despre cancer și cum să îl tratăm. Putem chiar vindeca unele tipuri de cancer, dacă intervenim destul de devreme. Cu toate acestea, în multe țări, accesul la medicamentele esențiale pentru cancer și la medicamentele prioritare, chiar și cele mai ieftine, lipsește”, a avertizat Alexandru Eniu, președintele Comitetului pentru politica globală a ESMO.  ”Avem urgent nevoie ca guvernele să colaboreze cu noi și să ne asigurăm că avem suficienți profesioniști în oncologie, precum și resursele necesare pentru a ne aplica cunoștințele și pentru a salva vieți”, a mai spus acesta.

”Rapoartele recente ale ONU și ale OMS arată că, dacă țările nu își vor majora semnificativ acțiunile și investițiile, acestea nu vor îndeplini obiective convenite pentru reducerea deceselor cauzate de bolile netransmisibile. Îndemnăm statele membre să ia în considerare apelul nostru comun și amendamentele pentru a consolida declarația politică care urmează să fie aprobată în cadrul reuniunii la nivel înalt a ONU din 27 septembrie și, astfel, să schimbe perspectivele viitoare pentru pacienții cu cancer din întreaga lume”, a afirmat Josep Tabernero, președintele ESMO.

Bogdan Guță

Sursa: https://www.healtheuropa.eu/governments-reduce-cancer-deaths/87007/

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: