Politici de Sanatate

Anglia: strategie guvernamentală pentru sănătatea femeilor

03 august
15:01 2022
Anglia: strategie guvernamentală pentru sănătatea femeilor

Femeile din Anglia trăiesc mai mult decât bărbații, dar își petrec mai mult timp din viață cu o stare de sănătate precară, potrivit unui studiu. În luna iulie  guvernul britanic a lansat un plan pentru a rezolva această problemă.  Strategia privind sănătatea femeilor va avea ca scop, printre altele, pregătirea studenților la medicină și a noilor medici pentru a trata mai bine afecțiunile medicale ale femeilor. De asemenea, va exista o finanțare suplimentară de 10 milioane de lire sterline pentru extinderea screeningului mobil pentru cancerul de sân.  Vor exista schimbări în ceea ce privește tratamentul fertilității pentru a asigura un acces egal. Până în prezent, unele femei singure, cupluri de același sex și femei ai căror parteneri au copii din relații anterioare au trebuit să plătească pentru inseminare artificială înainte de a fi eligibile pentru FIV.

Femeile și adolescentele din întreaga Anglie vor beneficia de o asistență medicală îmbunătățită în urma publicării, pe 20 iulie, a primei strategii guvernamentale privind sănătatea femeilor din Anglia. În urma unei cereri de dovezi care a generat aproape 100.000 de răspunsuri de la persoane din întreaga Anglie,  strategia stabilește obiective  îndrăznețe pentru a aborda problemele sistemice, adânc înrădăcinate în sistemul de sănătate și de asistență medicală, pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea femeilor și pentru a reseta modul în care sistemul de sănătate și de asistență medicală ascultă femeile. Strategia include angajamente cheie în ceea ce privește:

  • noi cercetări și colectarea de date,
  • extinderea educației și a formării profesionale axate pe sănătatea femeilor pentru noii medici,
  • îmbunătățiri ale serviciilor de fertilitate,
  • asigurarea accesului femeilor la informații de înaltă calitate privind sănătatea,
  • actualizarea ghidurilor privind afecțiunile specifice femeilor, cum ar fi endometrioza, pentru a se asigura că în tratament se utilizează cele mai recente dovezi și recomandări.

Femeile trăiesc în medie mai mult decât bărbații, dar își petrec mai mult timp din viață cu o stare de sănătate precară, ceea ce le limitează adesea capacitatea de a munci și de a participa la activitățile de zi cu zi. Eliminarea diferențelor de sănătate între femei și bărbați și sprijinirea femeilor pentru a trăi bine nu va fi benefică doar pentru sănătatea și bunăstarea femeilor, ci și pentru sănătatea economiei britanice. Răspunsurile la cererea de dovezi au evidențiat necesitatea de a se acorda o mai mare atenție condițiilor de sănătate specifice femeilor, inclusiv fertilitatea și pierderea sarcinii și afecțiunile ginecologice, cum ar fi endometrioza, care afectează 1 din 10 femei.

Pentru a sprijini progresele deja în curs de realizare în aceste domenii, strategia își propune:

  • să ofere o nouă investiție de 10 milioane de lire sterline pentru un program de screening mamar, care va asigura 25 de noi unități mobile de screening mamar care vor fi direcționate către zonele cu cele mai mari provocări în ceea ce privește absorbția și acoperirea. Acest lucru va: oferi o capacitate suplimentară pentru ca serviciile să se recupereze în urma impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19); va crește gradul de participare la screening în zonele în care prezența este scăzută; va aborda disparitățile în materie de Sănătate; va contribui la creșterea ratelor de diagnosticare timpurie, în conformitate cu planul pe termen lung al NHS.
  • să elimine barierele suplimentare în calea FIV pentru cuplurile de femei de același sex. Acestea nu vor mai fi obligate să plătească pentru inseminare artificială pentru a-și dovedi statutul de fertilitate, iar tratamentul NHS pentru cuplurile de femei de același sex va începe cu 6 cicluri de inseminare artificială, înainte de a accesa serviciile de FIV, dacă este necesar.
  • îmbunătățirea transparenței în ceea ce privește furnizarea și disponibilitatea FIV, astfel încât viitorii părinți să poată vedea cum se comportă zona lor locală, pentru a aborda „loteria codurilor poștale” în ceea ce privește accesul la tratamentul FIV.
  • recunoașterea părinților care au pierdut un copil înainte de 24 de săptămâni prin introducerea unui certificat de pierdere a sarcinii în Anglia
  • să se asigure că serviciile specializate în endometrioză dispun de cele mai recente dovezi și recomandări, prin actualizarea specificației serviciilor pentru endometrioza severă, care definește standardele de îngrijire la care se pot aștepta pacienții. Acest lucru este în concordanță cu revizuirea de către Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE) a ghidului său privind endometrioza

Potrivit NHS, „acest lucru va sprijini ambiția noastră ca serviciile naționale de asistență medicală să ia în considerare în mod specific și implicit nevoile femeilor și ca acestea să poată avea acces la servicii care să le satisfacă nevoile de sănătate reproductivă pe tot parcursul vieții lor”. Femeile și medicii au solicitat, de asemenea, extinderea informațiilor și a resurselor educaționale pentru femei și profesioniștii din domeniul sănătății, precum și o mai mare coeziune în modul în care sunt furnizate serviciile, astfel încât să fie cât mai simplu posibil pentru femei să aibă acces la asistența medicală de care au nevoie. „Abordarea diferențelor de sănătate între femei și bărbați nu va fi ușoară – există probleme sistemice, adânc înrădăcinate, pe care trebuie să le abordăm pentru a ne asigura că femeile primesc aceleași standarde de îngrijire ca și bărbații, în mod universal și implicit. Această strategie este începutul unei călătorii, dar eradicarea diferențelor de sănătate între femei și bărbați nu poate fi realizată doar prin intermediul serviciilor de sănătate. Fac apel la toți cei care au puterea de a avea un impact pozitiv asupra sănătății femeilor – de la angajatori la medici și de la profesori la industrie – să ni se alăture în călătoria noastră”, a declarat Maria Caulfield, Ministrul pentru sănătatea femeilor.

 

Bogdan G.

 

sursa: www.gov.uk/government/news/first-womens-health-strategy-for-england-to-tackle-gender-health-gap

 

 

Alte articole

TOP

REVISTA POLICITI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: