Politici de Sanatate

Adrian Gheorghe a preluat șefia CNAS

22 ianuarie
13:44 2021
Adrian Gheorghe a preluat șefia CNAS

Decizia de numire a lui Adrian Gheroghe în funcția de membru al Consiliului de Administrație și președinte al CNAS cu rang de secretar de stat a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Adrian Gheorghe, propunerea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru șefia Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a preluat, astfel, începând cu data de 21 ianuarie 2021, președinția instituției.

Adrian Gheorghe are 35 de ani și a deținut, din 2018, funcția de Senior Health Economist în departamentul de epidemiologie al Imperial College din Londra. Are un doctorat la Universitatea din Birmingham şi a lucrat anterior la London School of Hygiene and Tropical Medicine, ca cercetator în evaluare economică, în cadrul Departamentului de Sănătate Globală și Dezvoltare, apoi ca economist în sănătate la Oxford Policy Management, o firmă de consultanţă în dezvoltarea internaţională prin care ţările cu venituri mici şi mijlocii sunt ajutate să crească economic şi să reducă sărăcia prin reforma politicilor publice.

Adrian Gheorghe a fost consilier al ministrului Vlad Voiculescu în mandatul deținut în Guvernul Cioloș, fiind implicat în mai multe proiecte. Unul dintre aceste proiecte a fost mecanismul de feedback al pacientului, menit să-i ajute pe pacienți să sesizeze actele de corupție din spitale.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: