Politici de Sanatate

Acțiunea Comună 3 în domeniul HTA va crește eficiența cooperării

07 martie
11:45 2016
Acțiunea Comună 3 în domeniul HTA va crește eficiența cooperării

Sprijinul oferit pentru o abordare europeană mai centralizată a evaluării noilor tehnologii medicale (HTA) câștigă teren în rândul oficialilor naționali și regionali responsabili cu acest domeniu în țările membre, este concluzia întâlnirii privind Acțiunea Comună 3 în domeniul HTA (2016-2019) a rețelei europene EUnetHTA, organizată recent la Amsterdam.

Participanții au discutat despre modalitățile de colaborare mai strânsă cu privire la stimularea evaluării tehnologiilor medicale, astfel încât să satisfacă nevoile sistemelor naționale de asistență medicală. Pilonii de evaluare comuni ai Acțiunii comune 2 au demonstrat capacitatea diverselor agenții HTA de a lucra împreună și de a aduce valoare la nivel național, pentru mai multe state membre participante.

În momentul de față, provocarea constă în a evalua capacitatea de producție, asigurând în același timp o aplicare mai largă a rezultatelor activității comune între statele membre ale UE. Este nevoie de mai muncă la nivel operațional pentru găsirea unor modalități eficiente de a aduce cooperarea europeană în rândul practicilor comune ale procesului de producție a sistemelor de evaluare a tehnologiilor medicale. Astfel, obiectivul general al activității Acțiunii Comune 3 în domeniul HTA este de a „crește utilizarea, calitatea și eficiența cooperarării la nivel european”. Activitatea propriu-zisă urmează să înceapă în următoarele luni și va include 75 de parteneri din 27 de țări ale UE. Acțiunea comună EUnetHTA va fi coordonată de Institutul olandez pentru cercetare si servicii de sănătate – Zorginstituut Nederland (ZIN).

Dezvoltarea EUnetHTA a fost coordonată încă de la debut, din 2005, de Secretariatul EUnetHTA al Autorității de Sănătate Daneze.

Sursa: www.eunethta.eu

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: