Politici de Sanatate

Actavis susține olimpicii români

12 septembrie
11:49 2014
Actavis susține olimpicii români

Lotul național de chimie al României s-a clasat pe primul loc, la Olimpiada Internațională de Chimie „Dmitri Mendeleev”, ce a avut loc, în mai, la Moscova, obținând cinci medalii de aur și două medalii de argint. Patru dintre elevii prezenți pe podium în capitala Federației Ruse au readus România în fruntea țărilor premiate, ca medaliați cu aur și argint și în cadrul celei de-a 46-a Olimpiade Internaţionale de Chimie, ce s-a desfășurat în capitala Vietnamului, în perioada 20-29 iulie, la Hanoi.

Cu o medalie de aur și trei medalii de argint, România a ocupat un loc de frunte la această importantă competiție internațională. Maria Andreea Filip, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, a primit medalia de aur, iar Dumitru Călugăru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, Vlad Mihai Mandric, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, şi Ştefan Bogdan Ivan, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București, au obţinut medalii de argint. La Olimpiada Internaţională de Chimie de la Hanoi au participat 291 de elevi, din 77 de ţări.

De 23 de ani, Actavis, al treilea cel mai mare producător de medicamente generice din lume, sprijină lotul olimpic român de chimie prin programul „Susţinem Performanţa”, stimulând creativitatea şi obținerea de rezultate deosebite în rândul tinerilor români, printr-un proiect complex, ce include şi susţinerea financiară a olimpicilor. Partenerul şi suporterul lotului naţional al României la olimpiadele internaţionale de chimie, Actavis, a investit, începând cu anul 1991, peste 500.000 de euro în crearea cadrului ideal pentru buna desfășurare a pregătirii, transportului și continuității elevilor participanți.

Prima etapă a programului de pregătire oferit elevilor s-a desfășurat în laboratoarele Sindan Pharma, unde au beneficiat de specialişti și de aparatură deosebite. Ulterior, Actavis a suportat parțial cheltuielile de deplasare şi participare la competiţia din Vietnam, iar la final rezultatele elevilor au fost recompensate cu premii speciale şi cu burse de excelenţă.

În anul 2014, Actavis a decis suplimentarea premiilor oferite olimpicilor; elevului care a primit medalia de aur compania i-a dăruit un premiu de 4.000 de euro, iar celor medaliați cu argint li s-a înmânat un premiu de 2.000 de euro. În dorința de a-i stimula pe olimpicii români să aleagă a studia într-o universitate din România, Actavis le oferă burse lunare în valoare de 300 de euro, pe toată durata studiilor universitare.

Dl Dan Ivan, Director General al Actavis România, afirma că, de peste două decenii, Actavis „a susținut constant tânăra generaţie şi, în special, pe acei tineri care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învățătură”.

Actavis, axată pe dezvoltarea, pro­ducţia şi distribuţia produselor far­maceutice generice, biosimilarelor şi inovative, înțelege și sprijină orice de­mers care sporește cunoașterea și care ajută la îmbunătățirea calității vieții pacienților.

G.M.

 Drumul parcurs până la un astfel de concurs internațional a presupus o pregătire deosebită din partea elevilor și a celor care le-au fost alături. Sprijinul oferit de compania Actavis olimpicilor români a fost constant, consistent, onorant și motivant.

 

Prof. Daniela Bogdan, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei Naționale

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: