Politici de Sanatate

Abuzul asupra copilului din perspectiva medicală, pedagogică şi psihologică

22 octombrie
11:16 2013
Abuzul asupra copilului din perspectiva medicală, pedagogică şi psihologică

Conferinţa-dezbatere

 Abuzul asupra copilului din perspectiva medicală, pedagogică şi psihologică

16 octombrie 2013,  Palatul Parlamentului

 Societatea Academică a Științelor Comportamentale din România își propune să devină un liant între lumea academică, publicul larg, autorități, instituții, publicul profesionist din domeniul medical, ONG-uri și mass-media, în ceea ce privește aspecte legate de științele comportamentale.

În urma unor studii la nivel național, s-a constatat ca fiind necesară educarea la nivel social, prin informare și prin înțelegerea fenomenului de abuz asupra copilului. Propusă ca o reacție la această deficiență de informare, reuniunea propusă de Societatea Academică a Științelor Comportamentale reprezintă o invitație deschisă adresată tuturor specialiștilor implicați în problematica copiilor abuzați (asistenți sociali, medici de familie, medici stomatologi, psihologi, polițiști, specialiști angajați ai diferitelor departamente), reuşind să reunească o parte importantă a elitei medicale şi cei mai reprezentativi factori decizionali în această direcţie. Astfel, ne dorim ca împreună să punem bazele unei colaborări în vederea elaborării unei legi și metodologii legate de abuzul asupra copiilor, de la mecanisme de identificare și raportare până la sancțiuni și modalități de rezolvare a cazurilor de abuz.

În România sunt insuficiente legislația și metodologia necesare identificării și prevenției din perspectiva medicală, pedagogică și psihologică a violenței sau neglijenței asupra copiilor, deoarece statul roman nu beneficiază de instrumentele necesare aplicării acestora.

În urma cercetărilor şi a documentației făcute de-a lungul anilor în conceperea unicului curs din România adresat viitorilor medici stomatologi, dar şi medicilor în general, Dr. Gabriela Iorgulescu, președinte-fondator al Societății Academice a Științelor Comportamentale din România și Şef de lucrări în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “ Carol Davila” din București, a  identificat o serie de aspecte, un circuit în serie, sau mai corect un scurcircuit în serie, în ceea ce privește logistica medicală  și de identificare a diverselor forme de abuz asupra copilului, cu ajutorul pedagogilor.

 Pe lângă această constatare a necesității pregătirii adecvate a categoriilor importante din viața copilului, s-a constatat ….

Pentru articolul integral vă invităm să citiți ediția tipărită din luna octombrie a revistei Politici de Sănătate!

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: