Politici de Sanatate

Abbott a preluat compania farmaceutică CFR Pharmaceuticals din Chile

02 iunie
14:03 2014
Abbott a preluat compania farmaceutică CFR Pharmaceuticals din Chile

Abbott a anunțat preluarea companiei farmaceutice CFR Pharmaceuticals, achiziție prin intermediul căreia producătorul american își consolidează prezența pe piața de profil din America Latină.

 Preluarea face parte din strategia de dezvoltare pe termen lung a Abbott, care își dublează în acest fel cota de piață în această regiune pe segmentul produselor farmaceutice mature. Valoarea achiziției este de aproximativ 2,9 miliarde de dolari și plasează Abbott în topul primelor 10 companii farmaceutice din țările de origine latină.

Această decizie strategică are legătură directă cu angajamentul și viziunea noastră pe termen lung de a ne consolida prezența pe piețele în curs de dezvoltare. Acest proces va continua și credem noi că va avea un impact pozitiv și în Estul Europei, inclusiv în România atât pentru companie cât și pentru pacienții pe care îi deservim. Avem toată încrederea că procesul de tranziție al CFR Pharmaceuticals se va încheia cu succes, așa cum este estimat pentru sfârșitul celui de-al treilea trimestru al acestui an”, a declarat Adrian Grecu, General Manager Abbott România.

Potrivit previziunilor, se așteaptă ca piața farmaceutică din America Latină să raporteze anul acesta vânzări de aproximativ 73 de miliarde de dolari, acestea urmând să atingă pragul de 124 de miliarde de dolari până în 2018, rata de creștere fiind aproape dublă, chiar triplă față de cea a piețelor dezvoltate.  Cu ocazia extinderii portofoliului, Abbott estimează că va avea o creștere de 900 de milioane de dolari raportată la cifra de vânzări pentru anul 2015 și anticipează o dublare a vânzărilor în următorii ani.

Sursă: Abbott

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: