Politici de Sanatate

A fost lansat ghidul OMS pentru personalizarea programelor de imunizare

07 mai
19:23 2013

„Ghidul de personalizare a programelor de imunizare” ajută programele naționale de imunizare să dezvolte strategii bine țintite pentru a îmbunătății rata de vaccinare a bebelușilor și copiilor. Furnizează unelte pentru a identifica populații susceptibile, a determina bariere la vaccinare și pentru implementarea intervențiilor bazate pe dovezi.

Identificarea și prioritizarea populațiilor susceptibile

Ghidul oferă instrucțiuni pas cu pas despre cum să se segmenteze grupurile de părinți pe baza statutului vaccinării copilului: vaccinat complet și la timp, vaccinat parțial și nevaccinat. Analiza prin segmentare ajută la identificarea populațiilor susceptibile pe care programele naționale ar trebui să le țintească.

Recunoașterea diferitelor bariere la vaccinare

Prin dovezi și modele, utilizatorii modelelor vor putea identifica și înțelege ce influențează comportamentul parental în ceea ce privește vaccinarea, inclusiv cum programele de vaccinare oferă servicii.

Dezvoltarea unor răspunsuri personalizate

Ghidul va ajuta la dezvoltarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea inițiativelor personalizate pentru menținerea și mărirea ratei de vaccinare a grupurilor țintă.

Imunizare insuficientă în Europa

Rata curentă de imunizare în Regiunea OMS Europeană sunt insuficiente pentru a asigura imunitatea de turmă și a opri răspândirea bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare. În unele țări, ratele au scăzut cu mult sub pragul recomandat de OMS (95%). În Regiune, până la 1 milion de infanți născuți în fiecare an nu primesc toate vaccinările programate (estimare pe 2012).

Implementarea ghidului

După un test pilot în Bulgaria în 2012, ghidul va fi implementat în câteva țări din Regiune și va fi lansat ca parte a activităților de sărbătorire a Săptămânii Europene a Imunizării 2013.

 

Sursa: OMS Regiunea Europa

Ghid: „Ghidul de personalizare a programelor de imunizare

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: