Politici de Sanatate

Imuno-Onco- Dermatologie: noutăți în cercetarea fundamentală și aplicativă

16 septembrie
16:12 2019
Imuno-Onco- Dermatologie: noutăți în cercetarea fundamentală și aplicativă

Doar două zile ne mai despart de începerea Conferinței de Imuno- Onco- Dermatologie, eveniment creditat EMC pentru membrii CMR (23 de credite) și OBBCSSR.

În perioada 18-21 septembrie 2019, la Hotel Caro din București, vor avea loc lucrările celei de a 48-a Conferințe a Societății de Imunologie din România și a celei de-a 3-a Conferințe a Asociației de Imuno-dermatologie. Medicii și speakerii invitați vor putea discuta despre ultimele noutăți în cercetarea fundamentală și aplicativă în domenii precum: onco-imuno-dermatologie; imuno-dermato-pediatrie; patologia imună în transplantul renal și afecțiunile cutanate din imuno-supresia post-transplant; noutăți în imunologia psoriazisului, etc.

”Într-o epocă în care cercetarea științifică în elucidarea substratului imun al proceselor patologice din dermatologie, pediatrie, alergologie, oncologie etc, capătă amploare, conducerile Societății de Imunologie din România și a Asociației de Imuno-Dermatologie consideră că a venit timpul concentrării atenției și resurselor spre acest domeniu captivant, dificil și amplu, în egală măsură”, a declarat conf. univ. dr. Daniel Boda, președinte Asociația Română de de Imuno-Dermatologie (ARID).

Conferința comună a celor 2 societăți va debuta miercuri, 18 septembrie, cu o serie de lucrări prezentate sub tematica „Imunologia (tot) mai aproape de adevăr”. Lucrările vor continua joi, 19 septembrie, cu o zi consacrată temei „Imuno-dermatologia la congruența între specialități”. Vineri, 20 septembrie, va avea loc Conferința comună a Asociației Române de Imuno-Dermatologie, a Societății de Imunologie din România, a Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică și a Societăţii Române de Pediatrie, iar tematica propusă va fi „Imuno-dermato-pediatria la granița colaborării între pediatri, imunologi, dermatologi și alergologi”. Conferința se va încheia sâmbătă, 21 septembrie, cu o zi dedicată imuno – dermato – oncologiei, printr-un workshop organizat în cadrul Proiectului PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0341 PATHDERM.

”Acest workshop va disemina rezultatele cercetării fundamentale și aplicative pe care le-au obținut partenerii în proiect. Astfel, participanții vor putea accesa informații despre genomica melanomului, fenomene imune în regresia din melanom, aspecte de microscopie confocală în cancere și precancere cutanate; criterii de dermatoscopie în cancere de piele, etc”, a explicat președintele ARID.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: