Politici de Sanatate

500 de milioane de lei pentru digitalizarea sistemului medical

06 februarie
17:14 2024
500 de milioane de lei pentru digitalizarea sistemului medical

Ministerul Sănătății a anunțat aprobarea unei sume de 500 milioane lei pentru digitalizarea instituțiilor cu atribuții în domeniul sanitar aflate în subordinea MS.

Beneficiarii eligibili sunt reprezentați de: 41 direcţii de sănătate publică judeţene (inclusiv cea a municipiului Bucureşti), 37 servicii de ambulanţă judeţene (inclusiv Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov), Institutul Naţional de Sănătate Publică, Institutul Național de Medicină Sportivă, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C.T. Nicolau”, Agenţia Naţională de Transplant, Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, 5 Institute de medicina legală, Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog Bucureşti, Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, Ministerul Sănătății.

Obiectivul investiției este reprezentat de dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanță a datelor pentru a aborda calitatea datelor și schimbul eficient al acestora în cadrul diferitelor instituții administrative, unități sanitare, furnizori de servicii, pacienți.

Se urmărește dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea instituțiilor din domeniul sănătății prin demararea unui proces de digitalizare, prin achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicații, și echipamente conexe, inclusiv licențe), migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri, dezvoltare de aplicații informatice aferente, dar și prin instruirea personalului tehnic la nivel local. Instituțiile din domeniul sanitar aflate în zone defavorizate vor avea prioritate în ceea ce privește alocarea de fonduri.

Data limită de implementare a proiectelor: T1 2024.

Detalii- AICI.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: