Politici de Sanatate

45 de recomandări ale experților pentru lupta împotriva cancerului

23 iulie
13:52 2020
45 de recomandări ale experților pentru lupta împotriva cancerului

Organizația Europeană pentru Cancer, reprezentând 31 de societăți membre și un Comitet consultativ pentru pacienți, format din 20 de grupuri de pacienți, a fost mandatată de Parlamentul European pentru a realiza un studiu reper cu privire la starea actuală în lupta împotriva cancerului în Europa.

Intitulat „Consolidarea Europei în lupta împotriva cancerului: Mergând mai departe, mai repede“, documentul investighează cuprinzător situația la zi în ceea ce privește aspect distincte cum ar fi:

 

  • Cauze și prevenirea cancerului;
  • Necesitățile politice pentru realizarea depistării și diagnosticării precoce a cancerului, inclusiv strategii de screening;
  • Mijloace pentru îmbunătățirea tratamentului și îngrijirii cancerului în Europa, precum și pentru cercetare;
  • Cerințele specifice și oportunitățile de progres pentru cancerele rare și la copii.

Compilate cu contribuții de la 61 de experți pe o perioadă de șase luni, cele 45 de recomandări ale studiului sunt destinate să ofere membrilor Parlamentului European o fundație solidă,   bazată pe dovezi,  pentru examinare și elaborarea sugestiilor pentru Planul European de luptă împotriva cancerului, Misiunea UE pentru cancer și alte inițiative asociate precum noua strategie farmaceutică a UE și programul EU4Health.

„Noul studiu vine la momentul potrivit.  În ciuda dificultăților cauzate de COVID-19, 2020 rămâne un an incredibil –  o oportunitate pentru UE de a atinge noi niveluri în lupta împotriva cancerului.  Acest studiu prezintă în detaliu locul în care ne aflăm în prezent în această luptă și șansele imediate de a accelera progresul și de a atinge niveluri crescute de succes. În numele comunității europene pentru cancer, solicităm membrilor Parlamentului European să își acorde timpul necesar pentru revizuirea acestui studiu. Adoptarea recomandărilor  va contribui la asigurarea că 2020 este un an de importanță majoră în lupta comună împotriva cancerului în Europa „, a declarat dr. Matti Aapro, președintele Organizației Europene pentru Cancer.

Bogdan Guță

 

 

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: