Politici de Sanatate

400.000 de pacienți ar putea călători pentru tratamente pentru a reduce listele de așteptare ale NHS

07 noiembrie
11:03 2023
400.000 de pacienți ar putea călători pentru tratamente pentru a reduce listele de așteptare ale NHS

În încercarea de a reduce listele de așteptare ale NHS, sute de mii de pacienți vor avea posibilitatea de a călători în diferite spitale pentru a-și accelera tratamentul. Astfel, NHS va ajunge la pacienții care îndură așteptări mai mari de 40 de săptămâni fără o programare în următoarele opt săptămâni. Notificările vor fi expediate prin scrisori, mesaje text și e-mailuri, aliniindu-se la o inițiativă comună cu guvernul pentru a aborda problema listelor de așteptare din NHS.

Amanda Pritchard, director executiv al NHS, a declarat: „În ciuda presiunii și a perturbărilor uriașe cauzate de greve, personalul NHS a făcut progrese mari în reducerea celor mai lungi așteptări pentru pacienți. Acest nou pas pentru a oferi pacienților NHS care așteaptă de cel mai mult timp posibilitatea de a lua în considerare posibilitatea de a călători pentru tratament este doar un alt exemplu al modului în care introducem noi abordări pentru a reduce timpul de așteptare al pacienților, îmbunătățind în același timp alegerea și controlul pe care îl au asupra propriei lor îngrijiri.”

Cât de departe vor călători pacienții?
Această evoluție semnificativă face parte integrantă din planul de redresare a sistemului național de sănătate. Se estimează că până la 400.000 de pacienți eligibili vor primi oferte, ceea ce le va permite să furnizeze detalii esențiale, inclusiv disponibilitatea de a călători pentru a primi îngrijiri. Pacienții pot opta să călătorească 50 de mile, 100 de mile sau chiar la nivel național. Echipele NHS vor analiza ulterior opțiunile disponibile pentru a stabili dacă spitalele alternative pot găzdui acești pacienți mai repede. Pentru un grup selecționat de pacienți, procesul va include încărcarea cererilor lor în inovatorul „Digital Mutual Aid System”, o platformă a NHS concepută pentru a pune în legătură pacienții cu spitalele care au capacitate disponibilă. Acest sistem explorează, de asemenea, posibilitatea de a transfera îngrijirea pacienților către furnizorii NHS sau către furnizori din sectorul independent din alte părți ale țării pentru a rezolva problema listelor de așteptare ale NHS.

Steve Barclay, secretarul pentru sănătate și asistență socială, a adăugat: „Împuternicirea oamenilor de a alege unde și când să își primească tratamentul va contribui la eliminarea listelor de așteptare și la îmbunătățirea accesului la îngrijirile din NHS. Cei care așteaptă 40 de săptămâni sau mai mult vor avea mai multe opțiuni pentru a accelera tratamentul, inclusiv în spitalele cu timpi de așteptare mai mici sau folosind capacitatea din sectorul independent. Acesta este următorul pas în planul nostru de a construi un serviciu de sănătate în jurul pacienților și urmează după implementarea centrelor de diagnosticare comunitară, a centrelor chirurgicale și a secțiilor virtuale pentru a debloca capacitățile din NHS.”

sursa

 

 

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: