Politici de Sanatate

40 de burse de participare la ICT 2015, oferite gratuit studenților și tinerilor cercetători

01 aprilie
14:12 2015
40 de burse de participare la ICT 2015, oferite gratuit studenților și tinerilor cercetători

40 de studenți remarcabili, tineri cercetători și inovatori din statele membre ale Uniunii Europene vor putea participa gratuit la cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei informației și comunicațiilor – Innovate, Connect, Transform (ICT) 2015, desfășurat la Lisabona, în perioada 20 – 22 octombrie 2015. În cadrul evenimentului, tinerii selectați vor avea ocazia de a interacționa cu cercetători renumiți, lideri de opinie și dezvoltatori recunoscuți la nivel internațional. De asemenea, vor putea asista la prezentările proiectelor de cercetare, aflate în curs de desfășurare și vor putea face schimb de informații prin intermediul platformei ICT 2015.

Bursa de participare la ICT 2015 include și acoperirea costurilor legate de cazare și transport, care vor fi suportate de Comisia Europeană.

Potrivit organizatorilor ICT 2015, persoanele selectate vor fi împărțite în diferite grupuri, în funcție de interesele și experiența lor în domeniul tehnologiei informației și a comunicațiilor, pentru stimularea inovării și cercetării în Uniunea Europeană. Fiecare grup va trebui să ducă la bun sfârșit și o serie de sarcini, precum: să intervieveze participanții, să participe activ la sesiunile conferinței, să-și aducă aportul la politicile și strategia europeană din domeniul informației și comunicațiilor, să evalueze cele mai bune standuri, care ulterior vor fi și premiate.

Bineînțeles, pentru a putea beneficia de această oportunitate, tinerii trebuie să îndeplinească și anumite criterii de eligibilitate. Trebuie să provină dintr-o țară membră a Uniunii Europene sau dintr-o țară beneficiară a programului de cercetare și inovare Orizont 2020, să studieze la o universitate sau să lucreze în cadrul unei universități, să cunoască și să vorbească foarte bine limba engleză și să aibă până în 30 de ani.

În ceea ce privește procesul de aplicare pentru bursa de participare la ICT 2015, doritorii trebuie să răspundă unui set de întrebări și să se înregistreze pe site-ul Comisei Europene, până la 31 mai 2015.

Sursa: www.ec.europa.eu

 

Mirabela Viașu

 

 

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: