Politici de Sanatate

235 milioane lei, pentru continuarea programelor de sănătate începute în 2014

31 martie
14:40 2015
235 milioane lei, pentru continuarea programelor de sănătate începute în 2014

Ministerul Sănătății va aloca în acest an 235 de milioane de lei pentru continuarea programelor de sănătate demarate în 2014. Concret, este vorba de programele prin care sunt decontate medicamentele, consumabilele și materialele sanitare pentru cazurile severe tratate în terapie intensivă, infarct miocardic, traumă, accident vascular cerebral și moarte subită.

“Pacienții au început să simtă beneficiile acestor programe încă de anul trecut pentru că nu mai plătesc nimic în sectorul intraspitalicesc. Asigurăm îngrijirea infarctului miocardic prin finanțarea stenturilor necesare, finanțăm medicamentele trombolitice și consumabilele necesare tratării accidentului vascular cerebral și decontăm defibrilatoarele implantabile pentru profilaxia morții subite de cauză aritmică. În ceea ce privește pacienții internați în urma accidentelor cu traumă decontăm materialele de osteosinteză. Peste 100.000 de bolnavi beneficiază anual de aceste programe în 145 de spitale selecționate după expertiză, adică acolo unde pot fi tratate astfel de cazuri, precum și în 20 de secții de terapie intensivă neonatală”, a declarat dr. Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

De asemenea, în 2015, reprezentanții Ministerului anunță că vor lansa alte patru programe, care le vor completa pe cele cinci existente. Prin noile programe se va asigura tratamentul endoscopic în hemoragia digestivă superioară și icter, tratamentul în chirurgia endovasculară periferică, precum și protezele esofagiene în tratarea neoplasmelor esofagiene.

Programele Ministerului Sănătății completează programele finanțate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru elemente specifice și costisitoare de tratament.

Sursa: Ministerul Sănătății

Mirabela Viașu

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: