Politici de Sanatate

21 martie 2014 machează ce-a de-a 9-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down

19 martie
13:06 2014
21 martie 2014 machează ce-a de-a 9-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down

În prezent, în România, aproximativ 30.000 de persoane suferă de Sindromul Down, o disfuncționalitate cromozomială. În acest context, pe data de 21 Martie 2014 începând cu ora 16:00, va avea loc la hotelul DoubleTree by Hilton, evenimentul care marchează cea de-a 9-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down,  organizat de Asociația Angels Down Friends şi partenerii săi. În fiecare an, vocea persoanelor care suferă de sindromul Down, cât şi a familiilor acestora devine din ce în ce mai puternică. 

Evenimentul va fi centrat în jurul motto-ului „Sănătatea şi starea de bine – Acces şi egalitate pentru toţi”şi va începe cu  o conferință de presă în cadrul căreia vor participa specialiști din domeniu care vor susţine prezentări şi vor discuta despre problematica sindromului Down, starea de sănătate, dificultățile medicale specifice și informarea corectă și adecvată asupra acestui sindrom. În încheierea conferinței, va fi lansată cartea ‘Cancerul, dragostea mea’, scrisă de Mioara Grigore, părinte al unui copil diagnosticat cu sindrom Down.

*Ziua Mondială a Sindromului Down reprezintă o acţiune de creştere a gradului de conştientizare, la nivel mondial, care a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2002. Data de 21 martie a fost aleasă special pentru a simboliza unicitatea celor trei cromozomi 21 care determină apariția sindromului Down. 

Pentru mai multe detalii: Asociaţia Angels Down Friends.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: