Politici de Sanatate

Vă invităm să citiţi ediţia de aprilie a revistei Politici de Sănătate!

29 aprilie
19:00 2014
Vă invităm să citiţi ediţia de aprilie a revistei Politici de Sănătate!

Despre lista de medicamente compensate, taxa clawback, pachetul de servicii medicale de bază şi legea spitalelor în cel mai recent număr al revistei Politici de Sănătate. Ediţia din aprilie îi aduce împreună pe reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai  Parlamentului României.

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

COVER: Interviu în exclusivitate cu Dr. Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătăţii

Sistemul de sănătate, mingea de ping pong a ultimelor două decenii, pasată între 25 de miniștri purtând diferite tricouri, revine la serviciu unui politician tânăr a cărui ascensiune a fost neîntreruptă în ultimii ani în partidul majoritar, aflat la putere. De formație medic stomatolog, doctorul Nicolae Bănicioiu are ca atuuri tinerețea, sinceritatea și respectarea promisiunilor, declară el. Va reuși el ceea ce ceilalți, cum spune, doar au mimat, “au păcălit  și doar au dat termene”?

Interviu: Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii

Crearea pachetelor de servicii trebuie să deschidă, în sfârşit, calea pentru asigurările de sănătate, o altă sursă care poate contribui la consolidarea bugetului global. […] Avem un procent foarte mic din PIB alocat Sănătăţii, numărul de medici este scăzut din cauza migraţiei, o serie de provocări pe care, din păcate, Europa le ignoră, deşi este responsabilă, într-o mare parte, pentru ele.”

Interviu: Conf. dr. Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie,Consilier personal al ministrului Sănătăţii

 „Institutul Cantacuzino poate produce vaccinul antigripal, aşa cum a făcut-o timp de mulţi ani, dar într-un viitor nu foarte îndepărtat trebuie găsită o soluţie aşa încât vaccinul să fie nu numai de bună calitate, ci să fie produs şi într-o cantitate suficient de mare, astfel încât să fie competitiv şi să aducă venituri corespunzătoare.”

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Interviu: Prof. dr. Florian Popa, Vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate publică, Senat

Este nevoie de medicamente compensate. Este nevoie pentru anumite categorii de oameni, chiar gratuitatea. Aș merge de la gratuitate la o compensare diferențiată în funcție de resurse. Dar este important și ce oferim compensat, medicamente mai puțin performante, unele inefi ciente sau molecule de primă mână, inovative, mai scumpe? Amânarea nejustifi cată de ani buni s-a datorat și unor interese de grup, a existat lobby, corupție, de ce să nu recunoaștem, s-a impus trecerea pe listă a unor medicamente prin acte de corupție.

Interviu: Conf. dr. Camelia Bogdănici, Vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate şi familie, Camera Deputaţilor

Reforma sănătăţii este întârziată, în România, pentru că este sectorul în care nu a existat niciodată continuitate. Am avut, cred, cei mai mulți miniştri care nu au continuat niciodată un program realizat anterior. Fiecare a venit cu alte idei, iar acest lucru a costat sănătatea tuturor.”

Mai puteţi citi:

*Interviu: Prof. Francesco de Lorenzo, Preşedintele Coaliţiei Europene a Pacienţilor cu Cancer (ECPC), “Cancerul nu ţine cont de graniţe”: Accesul la tratament este o compomentă importantă a Cartei europene a Drepturilor pacienţilor bolnavi de Cancer, iar noi ne angajăm, prin conexiunile noastre la nivel european, să facilităm respectarea acesteia la nivel naţional„.

*Interviu: Cristophe Gourlet, Country Manager Sanofi România şi General Manager Danube MCO (Bulgaria-Ungaria-România-Republica Moldova), ”Sănătate şi dezvoltare durabilă sau cum se poate îmbunătăţi sistemul de sănătate din România printr-o abordare holistică a provocărilor”.

*Interviu: Jacopo Murzi, Managing Director Janssen România, “Gestionarea eficientă a bolilor cronice, direct proporţională cu PIB-ul unei ţări

Politici de Sănătate, revistă dezvoltată sub egida Equity in Health Institute, este un concept nou şi unic pe piaţă în România (publicaţie lunară – în variantă print şi online), care promovează strategii de succes în domeniul medical, evenimente, personalităţi şi soluţii inovative în sănătate, fiind prezenţi cu articole sau interviuri numeroşi experţi străini şi români, politicieni, autorităţi, manageri ce aduc în dezbatere cele mai interesante subiecte şi priorităţi în domeniul politicilor de sănătate avute în vedere de guvernanţii de la Bucureşti sau UE.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

Abonează-te la newsletter

:
: