Politici de Sanatate

Un belgian la conducerea ECDC

07 februarie
14:53 2017
Un belgian la conducerea ECDC

Schimbări la vârful Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (European Center for Disease Prevention and Control/ ECDC).  Daniel Reynders este președintele Consiliului de Administrație. Daniel Reynders a fost ales în această funcție în cadrul reuniunii din 15-16 noiembrie 2016 pentru o perioadă de doi ani. Iar luna trecută și-a încceput mandatul.  Totuși,  dr. Reynders, originar din Belgia, nu este străin de această funcție. El a fost președintele Consilului de Administrație  începând cu noiembrie 2015, când a înlocuit-o pe dr. Françoise Weber, atunci când ea a părăsit în mod neașteptat Consiliul.

Dr. Reynders este șeful departamentului de Relații Internaționale și Urgențe de Sănătate Publică la Serviciul Public Federal pentru Sănătate, Siguranța Lanțului Alimentar și Mediu din Belgia. Este de mult timp și membru al Consiliului de administrație al ECDC.

Anni Virolainen-Julkunen, membru al Consilului originar din Finlanda, a fost aleasă vicepreședinte. Ea îl înlocuiește pe estonianul Dr. Tiiu Aro.

Dr. Virolainen-Julkunen este Ofițer Medical Senior în cadrul Ministerului Afacerilor Sociale și Sănătății și a fost anterior medic șef al Institutului Național de Sănătate și Asistență Socială (THL) din Finlanda.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: