Politici de Sanatate

Topul celor mai performante spitale americane

21 iulie
11:53 2015
Topul celor mai performante spitale americane

137 de spitale din Statele Unite ale Americii oferă cele mai bune îngrijiri medicale pacienților aflați în stare gravă sau celor diagnosticați cu boli rare. Dintre acestea, 15 unități medicale se remarcă pentru performanța obținută în peste șase specialități medicale, arată cea de-a 26-a ediție a clasamentului celor mai bune spitale americane, realizată de US News.

Topul celor mai bune spitale din SUA 2015-2016 include unități medicale care excelează în managementul celor mai dificile cazuri din 16 de specialități medicale. Documentul cuprinde și informații utile despre aproximativ 5.000 de centre medicale, la nivel național, pentru a ajuta pacienții să se adreseze celor mai bune unități medicale.

Massachusetts General Hospital, care în 2014 se afla pe locul doi, a trecut anul acest în fruntea clasamentului celor mai bune spitale americane. Este urmat de Clinica Mayo, Johns Hopkins Hospital și UCLA Medical Center – ultimele două fiind la egalitate. În ceea ce privește repartiția pe specialități, Centrul pentru cancer MD Anderson al Universității din Texas este lider în îngrijirea cancerului, Clinica Cleveland conduce detașat în serviciile medicale oferite în cardiologie și chirurgie cardiacă, iar Spitalul de Chirurgie specială din New York este numărul unu în ortopedie.

US News a identificat, de asemenea, 520 de cele mai bune spitale regionale, în funcție de performanțele înregistrate atât în îngrijirea complexă și obișnuită.

Realizatorii clasamentului au evaluat unitățile spitalicești după volumul de pacienți tratați, ratele de supraviețuire, precum și cantitatea și calitatea personalului mediu.

„Pacienții merită informații de înaltă calitate despre spitale. Ne străduim să le oferim cele mai complete date disponibile, astfel încât să poată lua decizii informate, împreună cu medicul lor, despre cel mai bun loc în care să urmeze un tratament”, a declarat Ben Harder, șeful departamentului de analiză de sănătate de la US News.

Top 15 cele mai performante spitale americane

 1. Massachusetts General Hospital, Boston
 2. Mayo Clinic, Rochester, Minnesota
 3. Johns Hopkins Hospital, Baltimore
 4. UCLA Medical Center, Los Angeles
 5. Cleveland Clinic
 6. Brigham and Women’s Hospital, Boston
 7. New York-Presbyterian University Hospital of Columbia and Cornell, New York
 8. UCSF Medical Center, San Francisco
 9. Hospitals of the University of Pennsylvania-Penn Presbyterian, Philadelphia
 10. Barnes-Jewish Hospital/Washington University, St. Louis
 11. Northwestern Memorial Hospital, Chicago
 12. NYU Langone Medical Center, New York
 13. UPMC-University of Pittsburgh Medical Center
 14. Duke University Hospital, Durham, North Carolina
 15. Stanford Health-Stanford Hospital, Stanford, California.

Clasamentul celor mai bune spitale americane s-a bazat pe analiza datelor și informațiilor provenite dintr-o serie de chestionare completate de profesioniștii din sănătate. Interpretarea datelor a fost realizată de RTI International, o organizație de cercetare de top. US News a început să publice Topul spitalelor în 1990 și, în ultimii 26 ani, clasamentul a ajutat milioane de pacienți să aleagă cele mai bune servicii medicale.

Sursa: www. usnews.com

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: