Politici de Sanatate

Terapia fără interferon, prescrisă și monitorizată în 9 centre

06 octombrie
15:41 2015
Terapia fără interferon, prescrisă și monitorizată în 9 centre

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4. Noile molecule vor putea fi prescrise pentru pacienţii care îndeplinesc criteriile de includere în tratament, în baza aprobării emise de către Comisia de experţi pentru afecţiuni hepatice de la nivelul CNAS.

Terapia fără interferon va fi prescrisă și monitorizată de medicii de specialitate din nouă centre: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Oradea.

În următoarele două săptămâni (10 zile lucrătoare), semnatarul contractului va comunica reprezentanților CNAS lista laboratoarelor care vor efectua gratuit investigaţiile necesare ce urmează să fie depuse la dosarul de aprobare a tratamentului fără interferon. CNAS va posta pe site lista acestor laboratoare. Instituția a publicat deja un document adresat pacienţilor cu informaţii utile privind modul de administrare a tratamentului fără interferon, precum şi alte informaţii privind investigaţiile necesare includerii în tratament.

Dosarul întocmit în vederea aprobării va fi depus la casa de asigurări de sănătate cu care se află în relaţie contractuală medicul de specialitate (prescriptor/curant). Dosarul va conţine în mod obligatoriu o serie de documente care se regăsesc pe site-ul www.cnas.ro, la secţiunea informaţii pentru asiguraţi – medicamente – tratament fără interferon.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: