Politici de Sanatate

Spitalul Monza sprijină educația viitorilor profesioniști în sănătate

07 iulie
10:42 2016
Spitalul Monza sprijină educația viitorilor profesioniști în sănătate

Mai multe serii de studenți ai Facultății de Medicină din cadrul Universității “Titu Maiorescu” au participat, în ultimii 4 ani, la stagii de pregătire în una dintre unitățile medicale private de top din România.

Începând din anul 2012, Spitalul Monza se implică activ în organizarea și dezvoltarea programelor de învățământ universitar, colaborând cu Facultatea de Medicină din cadrul Universității “Titu Maiorescu” în vederea sprijinirii sistemului de educație, formare profesională și cercetare medicală la standarde europene și în dezvoltarea activității de cercetare și formare medicală.

Potrivit parteneriatului, studenții la Medicină și Asistență Medicală Generală pot desfășura, în cadrul Spitalului Monza din București, stagii practice și cursuri pe tot parcursul anului universitar, precum și stagii de practică de vară, sub coordonarea As. Univ. Dr. Adina Marinciu, medic specialist chirurgie generală la Spitalul Monza.

“Spitalul Monza investește timp și resurse în dezvoltarea de programe care să pregătească tinerii studenți aspiranți la titlul de medic, intenționând să le ofere o formare completă, la standardele cele mai înalte. Ne dorim ca tinerii medici să aibă parte de cea mai bună formare alături de cei mai buni specialiști. Trebuie să știe că acasă, în România, au la dispoziție toate condițiile necesare practicării medicinei la standarde occidentale”, declară Carmen Drăgan, președintele Spitalului Monza.

Practicăm ce învățăm

Spitalul Monza a mai participat, alături de Universitatea “Titu Maiorescu”, la proiectul POSDRU “Practicăm ce învățăm”, derulat pe parcursul anului 2015. Obiectivul general al proiectului a fost creșterea nivelului de pregătire a studenților prin participarea la stagii de practică în vederea corelării competențelor dobândite în procesul educațional cu cerințele pieței muncii și a unei tranziții mai ușoare de la școală la viața activă.

De asemenea, prin parteneriatul cu Spitalul Monza, Facultatea de Medicină a Universității “Titu Maiorescu” a desfășurat proiecte în cadrul programului Erasmus în care studenții au efectuat stagii de practică în spitalele Grupului ”Policlinico di Monza” din Italia.

Colaborare cu Școala Postliceală  din cadrul Colegiului Romano-Catolic  ”Sfântul Iosif”

Acestea nu sunt singurele proiecte prin care Spitalul Monza se implică în educația viitorilor profesioniști din sănătate. Începând cu anul 2016, Spitalul Monza a inițiat colaborarea cu instituția de învățământ postliceal sanitar “Sf. Iosif”, prin care un număr de 13 studenți din anul III efectuează stagiul de practică susținut de specialiștii spitalului.

Despre Spitalul Monza

Spitalul Monza, parte din grupul internațional “Policlinico di Monza”, este specializat în efectuarea de intervenții chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanță.

Grupul “Policlinico di Monza” reprezintă un centru de referință în Europa de Est în ceea ce privește dotarea cu aparatură de top, marca celor mai renumiți producători în domeniul medical, lideri mondiali în tehnologia medicală. Astfel, competența specialiștilor Spitalului Monza este susținută de cea mai avansată tehnologie existentă pe piață în radiologie – imagistică, cardiologie, neurologie, ecografie, monitorizare, anestezie și terapie intensivă (ATI).

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: